spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TGS kalitesi ‘ISAGO’ ile tescillendi

Seçtiklerimiz

TGS, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) denetimlerini yaptığı ‘Yer Hizmetleri Emniyet Denetim Programı’ndan ‘sıfır’ olumsuz bulguyla geçerek faaliyette bulunduğu 5 istasyonda ISAGO Belgesi almaya hak kazandı. Hizmet kalitesini uluslararası geçerliliği olan belgelerle daha önce de tescilleyen kuruluş, bu lisansların en önemlisi olarak ifade edilen ISAGO’yu da alarak hizmet ve emniyet kalitesini belgelemiş oldu. Ocak 2012 itibarıyla bu yöndeki çalışmalarına başlayan TGS, 20-22 Mart’ta Adana’da, 3-5 Nisan’da Antalya’da, 24-26 Nisan’da İzmir’de,  6-9 Mayıs’ta Sabiha Gökçen’de ve 13-15 Mayıs’ta ise Ankara istasyonunda yapılan denetimleri ‘bulgusuz’ olarak tamamladı.

Rekor başarı: İlk denetimde ‘sıfır’ bulgu

Ocak 2012’de başlatılan ve Yönetim Sistemleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu TGS, Türkiye’de ISAGO belgelendirmesini hak eden yer hizmetleri kuruluşu oldu. ISAGO tescilini alan kuruluş, Adana, İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen istasyonlarında denetimlerin ilkini hatasız tamamlayarak, zor bir başarıya da imza attı. Hizmet verdiği tüm istasyonlarda da ISAGO tescilini almayı hedefleyen şirket, 2013 yılında İstanbul istasyonu için de ISAGO belgesini almak üzere IATA’ya başvurdu.

ISAGO Nedir?

IATA tarafından sertifikalandırılan ISAGO, sivil havacılığın ayrılmaz bir parçası olan yer hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda havacılık faaliyetlerindeki operasyonel güvenliği artırmakla birlikte, apronda personel ve uçak kazalarını en aza indirmeyi, gereksiz denetim tekrarını da azaltmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika