spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Tarlasına uçak düşen köylü: Zararımı ödeyin

Seçtiklerimiz

Sivas’ın Kangal ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada tarlasına F-4 uçağı düşen İbrahim Pelit, Kangal Cumhuriyet Başsavcılığı’nı başvurarak zararının ödenmesini istedi. İki pilotun yaralandığı kazada, 20 dönümlük buğday ekili bölgenin tamamen kullanılamaz duruma geldiğini söyleyen Pelit, “Ekili alanlar harap oldu. Ekili alanların tazmini için zararımın ödenmesini istiyorum“ dedi.

Kangal YİBO arkasında 100 dönümlük tarlası olduğunu ve tarlasının 20 dönümlük buğday ekim yapılan bölümüne uçak düştüğünü dile getiren tarla sahibi İbrahim Pelit, avukatı aracılığı ile Kangal İlçe Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesinde, F-4 uçağının düşmesi ve ardından uçakta bulunan bombaların imha edilmesi sonucunda 20 dönümlük buğday ekili bölgenin tamamen kullanılamaz duruma geldiğini söyleyen tarla sahibi İbrahim Pelit, “20 dönümlük bölümde buğday ekili idi. Ekili alanlar harap oldu. Ekili alanların tazmini için zararımın ödenmesini istiyorum “dedi

KAZA

Malatya 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00’de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173’üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı 30 Eylül günü saat 15.22’de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve yaralı kurtulmuşlardı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika