spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Tan-Air dünyaya açılacak

Seçtiklerimiz

Hava taşımacılığına yönelik olarak 1996 yılında kurulan Tan-Air bugün gelinen noktada kendi bünyesinde denizyolu, karayolu ve demiryolunu departmanlarını da bulunduruyor. Tan-Air Lojistik Müdürü Pervin Kamış Tan Air’in ilk önce uçak yüklemeleriyle yola çıktığını söyleyerek, “Hava yüklemelerinden aldığı güçle Tan-Air kendi kara departmanını açtı. İlk önce forwarder olarak hizmet vermeye başladık. Daha sonra kendimize ait filomuzu oluşturduk. Şu anda 15 adet 2007 model Iveco marka çekiciyle düzenli olarak parsiyel hizmeti veriyoruz. Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya’daki müşterilerimize hem ihracat hem de ithalat hizmeti veriyoruz. Kara departmanıyla beraber şirket deniz departmanını da kurdu. Şu anda komple konteyner taşıyoruz. Ara ara parsiyel taşımalarımız oluyor. Kendi parsiyellerimizi açıyoruz. İzmir, Mersin ve Gemlik Limanı’ndan sürekli ithalat ve ihracat yükleri taşımaktayız. Denizyolu taşımacılığını daha da geliştirmek için bu yılın başında Hong Kong ve Shenzen’de kendi ofislerimizi açtık. Orada ofis açmamızın en büyük amacı sadece Türkiye piyasasına değil de Çin üzerinden tüm dünya ülkelerine deniz ve hava taşımacılığı yapabilmek. Şu anda oradan Güney Amerika’nın tüm ülkelerine, Dubai’ye ve Avrupa Limanları’na ihracat servisi veriyoruz. Şirketimizde 50’ye yakın çalışanımız var” dedi.

Pervin Kamış Uzakdoğu’daki ilk adımlarının oradaki pazara girmek olduğunu söyledi ve ikinci adımlarının pazarda yer edinmek olduğunu ifade etti. Kamış, “Pazara girmek kadar orada tutunabilmek de önemli. Biz de buradan destek vererek ve oradaki Çinli çalışanlarımızın tecrübelerinden yararlanarak bunu sağlamaya çalışacağız. Orada yer edindikten sonra da ofis sayımızı artıracağız. En son olarak da depoculuk hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Tabii ki bunlar orta vadeli hedefler” şeklinde konuştu.

“Taşımacılık kavramından çıkmayı amaçlıyoruz”

“Bizim şirketimizin adı Tan-Air Uluslararası Taşımacılık” diyen Kamış, “Biz ismimizde yer alan taşımacılık kavramından çıkıp müşterimize tamamıyla lojistik hizmeti sunabilmeyi amaçlıyoruz. Ama lojistik hizmeti sunarken piyasa da yer alan büyük lojistik şirketlere rakip olmak gibi bir hedefimiz yok. Biz müşterilerimize butik hizmet veriyoruz. Genelde Türkiye’nin en büyük sanayicileriyle, Türkiye’ye malolmuş firmalarla çalışıyoruz. Eczacıbaşı, Enka, Alarko gibi büyük şirketlerle çok uzun yıllardır çalışıyoruz. Bunun nedeni de müşterimize butik hizmet sunmamız. Bizim amacımız her işi yapalım, her yere koşalım biçiminde değil, belli bir kitleye belirli bir hizmeti sunmak” açıklamasını yaptı. 

“Elimizdeki sistemi güçlendireceğiz”

Yaptıkları işin ithalat ve ihracata bağlı olduğunu ifade eden Kamış, kriz nedeniyle ithalatçıların da ihracatçıların da temkinli hareket ettiğine, mal akışı yavaşladığına işaret etti. Kamış “Mal hareketinin yavaşlamasının navlunların düşmesine neden olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla biz bundan doğrudan etkilendik. Birileri bir şeyler alıp satacak ki biz de taşıma yapalım. Biz de kriz nedeniyle yatırım planlarımızı dondurduk. Şu anda eldeki mevcut sistemi güçlendirmeyi planlıyoruz. Sanıyorum kriz döneminde de en doğru adım bu olacak” diye konuştu.  

Kamış son olarak da demiryolu taşımacılığının kendiler için yeni bir çalışma olduğunu söyleyerek, “Karayolunda maliyetler yüksek.  Dolayısıyla piyasa bizi demiryolu taşımacılığına sürüklüyor. Müşterilerimiz de hem ucuz hem de hızlı taşıma arayışı içindeler. Bu da bize demiryolunun önünü açtı. Dolayısıyla karayoluna alternatif olarak demiryoluna yöneldik. Bu bizim için yeni bir oluşum” dedi. Perşembe Rotası

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika