spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Taksi tutma, Uçak tut

Seçtiklerimiz

İlimizde taksi ücretlerinin yüksek olması vatandaşları çileden çıkarıyor. Birçok ilde taksilerde taksimetre açılışı 2 ila 2.5 lira arasında değişirken ilimizde açılışın 4 liradan başlaması vatandaşların büyük tepkisine yol açıyor. 

Eskiden uçağa binmenin lüks olduğunu belirten vatandaşlar, şimdi uçağın taksiden daha ucuz olduğunu belirterek, günümüzde taksinin lüks sınıfa girdiğini dile getirdiler. İlimizde yıllar önce uçak seferlerinin başlaması için girişimlerde bulunan sivil toplum örgütlerinin gayretleri sırasında uçağın lüks olduğunu ve yolcu sayısındaki azlık nedeniyle birkaç seferin ardından tekrar kaldırılacağını düşünen bazı vatandaşların, aksine bugün ilimize her gün en az 3 uçak iniş yapıyor. Uçaklardaki yolcu kapasitesinin yüzde yüzlere yaklaştığı günümüzde Sivaslıların da her geçen gün uçağa ilgisi artmaya devam ediyor. 

UÇAK LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI

İstanbul’da ticaretle uğraşan hemşehrimiz Hüseyin Tüz, uçağa ilginin her geçen gün arttığı ilimizde sefer sayısının artırılmasının da çok sevindirici olduğunu söyledi. Uçak seferlerinin olmadığı yıllarda memleketine gelebilmenin hayalini kurduğunu bu hayalin son dönemlerde gerçekleşmesinden dolayı mutluluk yaşadığını dile getiren Tüz, “Uçak artık lüks olmaktan çıktı ve her vatandaşın yararlanabileceği bir ulaşım aracı haline geldi. Bu güzelliğinin yanı sıra uzakları yakın etti, memleket hasretini giderdi” dedi. 

Kentte uçak seferlerinin başlaması ve sefer sayılarındaki artışın herkesi sevindirdiğini ancak üzücü bir tarafın olduğunu belirten Tüz, taksi ücretlerinin uçak ücretinden fazla olmasından yakındı. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından 49 liraya Sivas’a uçtuğunu ifade eden Tüz, Sivas Nuri Demirağ Havaalanından kent merkezine ise 92 lira taksi ücreti ödediğini söyledi. 

Türkiye’nin birçok kentini gezdiğini, Sivas’taki taksi ücretlerinin çok fazla olduğunu dile getiren Tüz, “Bin kilometrelik yolu uçakla 49 liraya geliyorsun, 22 kilometrelik yolu taksiyle 92 liraya gidiyorsun. Bu fiyatlar insanları taksiden uzaklaştırır. Herhalde havaalanından kent meydanına da uçak olsa dolu gider, dolu gelir. Taksi ücretleri konusunda yetkililerinin gerekeni biran önce yapmasını bekliyoruz.Türkiyenin hiçbir yerinde böyle bir fiyat tarifesi yoktur. Uçakla geldiğiniz fiyatın iki  katını vermek   bizleri üzüyor. Yetkililerin biran önce  bu konuya açıklık getirmesi ve tarifelerin yeniden düzenlenmesini bekliyoruz.Konuyla ilgili olarak TŞOF’a şikayetimi de yapacağım. TŞOF temsilcileri  bu güne kadar neden sessiz kaldılar anlamak mümkün değil ” dedi. 

TAKSİ DOLMUŞ ŞART

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı taksi durağında görev yapan taksicilerde durumdan şikâyetçi. Taksimetre ücretleri nedeniyle müşteri sıkıntısı çektiklerini dile getiren taksiciler, vatandaşların şikâyetlerini Şoförler Odası’na ilettiklerini ancak odanın hiçbir çalışma yapmadığını söylediler. 

Havaalanında binlerce vatandaşın uçakla şehre giriş çıkış yaptığını ve yolcu yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirten taksiciler, “Taksimetre ücretleri nedeniyle kimse taksiye binmek istemiyor. Bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na vatandaşların şikâyetlerini ilettik ancak hiçbir gelişme yaşanmadı. Havaalanından şehir merkezine taksi dolmuşların çalışması yönünde fikirlerimizi ilettik, buna da sıcak bakan olmadı. Eğer bu şekilde giderse yakında havaalanından şehir merkezine hiç kimse taksiyle inmeyecek ve ilimizdeki işsizler ordusuna taksicilerde katılacak” dedi. 

ODA DUYARSIZ KALDI

İlimizdeki bütün taksiciler taksimetre ücretleri konusunda vatandaşların şikayetini odaya iletmesine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası konuya duyarsız kaldı. Odanın taksicilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini ifade eden taksiciler, “Her konuda sıkıntımızı, vatandaştan gelen şikayeti odaya iletiyoruz ancak, sorunlarla ilgili ne bir çözüm üretiliyor, ne de bizlere yardımcı olunuyor. Bu şekilde devam ederse Sivas’ta taksiciler evine ekmek götüremediği için mesleğini bırakacak. Bizlerde havaalanı –merkez arasının fiyat farkının fazla olmasından sıkıntıdayız. Sadece bir kez sefer yapabiliyoruz.Havaalanına yönelik  yeni bir tarife yapılması  ekmek paramızın artmasını neden olacaktır.Müşteri ile bizler karşı karşıya geliyoruz. Vatandaş fiyatların fazla olmasıyla taksiye binmiyor.Biran önce mağduriyetimiz dindirilmeli ” dediler.

KONUYA SESOB EL ATACAK

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası taksimetre ücretleri konusunda bağlı olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (SESOB) yazılı müracaatta bulunduğunu ancak kendilerine cevap verilmediğini iddia ederken SESOB’da bu konuda kendilerine herhangi bir yazılı müracaatın olmadığını söyledi. 

Taksicilerden ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayet nedeniyle konudan haberdar olduklarını dile getiren SESOB yetkilileri Şoförler Odası’nın yapması gereken çalışmayı kendilerinin yaparak şikayetlere son vereceğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika