spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Suudi Arabistan’dan gelen 4 uçak Mısır’a indi

Seçtiklerimiz

Kahire havalimanı emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan’ın Mısır halkı için gönderdiği tıbbi ve insani yardım malzemelerini taşıyan 4 askeri uçağı, Kahire Uluslararası Havalimanı’nın batısında bulunan Şarku’l Kahire Hava Üssü’ne indi.

Geçen Pazar günü, yine Kral Abdullah’ın talimatıyla hazırlanan 3 tam donanımlı mobil hastane ile doktor ve teknik elemanlarından oluşan ekip, 2 askeri uçakla Kahire’ye ulaştırılmıştı.

Kral Abdullah, geçen Cuma günü Suudi Arabistan devlet televizyonundan okunan açıklamasında, tüm Araplara "Mısır’ın istikrarını bozmaya çalışan girişimler" karşısında birlik çağrısı yapmıştı.

Mısır’ın seçilmiş ilk lideri Muhammed Mursi’yi görevden alan askeri darbe yönetimine daha önce 5 milyar dolarlık yardımı yapan Kral Abdullah, darbe karşıtlarına yönelik katliamla uluslararası toplum tarafından sertçe eleştirilen orduya verdiği destek mesajında, "Tüm dürüst Mısırlı ve Arap insanlarını, Müslüman ve Arap tarihinin ön sıralarında yer alan bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak çabalarına karşı tek yürek, yekvücut olmaya çağırıyorum. Mısır’ın istikrarı, kin dolu insanlarca hedef alınıyor. Mısır’ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır’la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika