spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Suriye ve İsrail başa sardı

Seçtiklerimiz

Suriye, İsrail’in barış anlaşmasının koşulu olarak, ”Şam yönetiminin İran ve Arap örgütleriyle bağlarını koparması” talebini reddetti.

Hükümetin yayın organı Teşrin gazetesinin başyazısında, anlaşma için öne sürülecek herhangi bir koşulun “tersine iş görmek” olduğu, Suriye’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin pazarlık konusu olmadığı belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, önceki gün yaptığı bir açıklamada, Suriye’nin İran’la bağlarını koparması, Hamas ve ve Hizbullah’a desteğe son vermesi gerektiğini söylemişti.

İsrail ile Suriye’nin aracılı barış görüşmeleri, 8 yıl aradan sonra Türkiye’nin gözetiminde başlamıştı.

Meşal: “Olmert’in adım atacak kudreti yok”

Bu arada Hamas’ın siyasi lideri Halid Meşal, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Suriye ile barış için gerekli adımları atacak kudrette olmadığını söyledi.

Meşal, İranlı yetkililerle bölgedeki durumu değerlendirmek üzere Tahran’a yaptığı ziyarette düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in görüşmeler konusundaki ciddiyetinden duyduğu şüpheleri de dile getirdi.

Görüşmelerde Filistinlileri feda etmeyeceği konusunda Suriye yönetimine güvendiğini belirten Meşal, İsrail’i ise çeşitli yollarla oyunlar oynamakla suçladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika