spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

SunExpress 2011’de %15.8 büyüdü

Seçtiklerimiz

2012’ye yeni iş planlarıyla başladı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2011 yılında yolcu sayısını önceki yıla oranla %15.8 artırarak 7.7 milyona çıkardı. Yıl sonu itibarıyla cirosunu % 30.3 artışla 666 milyon Euro’ya yükselten SunExpress, 2012 yaz sezonunda haftada 1.000’den fazla sefer düzenleyecek, önümüzdeki aylarda uçaklarını kiralayacağı “Lease-Out” modelini hayata geçirecek.

SunExpress’in CEO’su Paul Schwaiger, “SunExpress, 2011 yılında yolcu sayısını bir milyon artırdı ve tarihinde ilk defa 7 milyondan fazla yolcu taşıdı.  2011 yılında hiç kuşkusuz attığımız önemli adımlardan biri kardeş kuruluşumuz SunExpress Almanya’nın faaliyetlerine başlaması oldu. Böylelikle havacılık mevzuatına bağlı olarak Alman havalimanlarından Türkiye dışındaki diğer destinasyonlara uçuş yapabilmeye başladık. Kendimize ikinci hedef bölge olarak Mısır’ı seçtik. Mısır’da da, Türkiye’de olduğu gibi, turistik uçuşlarda uzmanlaşmayı hedefliyoruz.  Genel olarak bakıldığında 2011’de Türkiye ile Avrupa arasındaki ulaşımda pazar konumumuzu daha da güçlendirdik,  Avrupa’da yaşayan Türklere memleketlerine direkt uçabilme imkanı tanıdık. Türkiye’deki iç hat operasyonumuzda da istikrarlı bir yıl geçirdik.” dedi.

Schwaiger sözlerine “Turistik hava taşımacılığında karşılaşılan mevsimsel dalgalanmaları dengelemek maksadıyla önümüzdeki aylarda uçaklarımızı kiralayacağımız yeni bir iş modelini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Giderek büyüyen filomuzda, yaz aylarında doluluk oranı artan uçakların kış aylarında Wet-Lease (uçak ve kabin ekibi) veya Dry-Lease (sadece uçak) şeklinde Avrupa dışında, özellikle de güney yarımkürede kiraya verilmesini hedefliyoruz. Kış mevsiminde Antalya’ya yönelik hizmetlerimizi olduğu gibi sürdürme konusunda isteğimiz devam ediyor ancak, yaz aylarında elde ettiğimiz mükemmel sonuçları, ihtiyacın üzerindeki kapasiteyle kışın kaybetmek istemiyoruz.” şeklinde devam etti.

SunExpress, 25 Mart’ta başlayacak 2012 yaz tarifesinde, Türkiye ve Avrupa ile Almanya ve Mısır arasında ve Türkiye içinde haftada 1.000’den fazla sefer hizmete sunacak. SunExpress, 22 yıllık tarihindeki en kapsamlı uçuş planını sunmasının yanı sıra Almanya ile Türkiye arasında en fazla direkt sefer düzenleyen şirket olacak.

SunExpress, Antalya, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen’den Almanya’nın Berlin, Bremen, Köln, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Friedrichshafen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Leipzig, Münih, Münster/Osnabrück, Nürnberg, Paderborn, Rostock, Saarbrücken ve Stuttgart havalimanlarının yanı sıra Avusturya’nın Graz, Linz, Salzburg ve Viyana havalimanlarında uçacak. Bunların İsviçre’nin Basel ve Zürih kentlerinden Antalya’ya, Hollanda/Amsterdam, Norveç/Oslo ve İsveç/Stockholm’den de İzmir’e uçacak olan SunExpress, Adana, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Trabzon’dan Alman şehirlerine düzenlediği direkt seferlerine devam edecek, iç hatlarda 15 şehir arasında direkt uçuşlar gerçekleştirecek. SunExpress Almanya şirketi ise Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Münih ve Stuttgart’tan, Mısır’ın Kızıl Deniz bölgesindeki Hurghada ve Şarm El Şeyh ile Marsa Alam’a seferlerine devam edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika