spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Solo Türk  gözleri yaşarttı

Seçtiklerimiz

Çeşitli ülkelerin gösterilerinin ardından gökyüzünde Solo Türk’ten önce sahneye çıkan Türk yıldızlarının akrobatik hareketleri de büyük beğeni toplarken, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, ‘Gözlerinizden öpüyorum" diyerek pilotları kutladı.

Türk Yıldızları’nın ardından Türk Hava Kuvvetleri’nin yeni gururu Solo Türk F-16 uçağı, Hava Pilot Binbaşı Murat Keleş’in yönetiminde gökyüzünü renklendirdi. Kentin semalarında 18 ayrı gösteri gerçekleştiren Solo Türk, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken, bazı vatandaşların, gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

PİLOTTAN TEŞEKKÜR

Pilot Keleş, zaman zaman telsizden, vatandaşlara, ‘Benim canım size fedaö, ‘Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü yılını kutluyoruz. Bir yüzyıl daha Türk bayrağı bu semalarda dalgalanacaktırö dedi. İzleyicilerin, dev ekrandan da takip ettiği gösterinin bitiminde, selamlama yaptıktan sonra piste inen Solo Türk uçağı, süratini azaltmak için kullandığı paraşütünde Türk bayrağına da yer verdi. Türkiye’de dördüncü kez sahne alan Solo Türk’ün pilotu Binbaşı Keleş’in, her gösteri uçuşu sonrası 3. 5 kilogram verdiği kaydedildi. Uçuşun ardından Solo Türk, vatandaşların akınına uğrarken, daha sonra sırayı İngilizlerin Red Arrows ekibi aldı.

YAKITLAR TÜPRAŞ’TAN…

Türkiye Hava Gösterisi’ne katılan tüm uçakların yakıtlarının, Tüpraş tarafından sağlandığı da halka anons edildi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika