spot_img
spot_imgspot_img
20.7 C
İstanbul
Pazar, 16 Haziran 2024

Singapur Havayolları Uçağında Türbülans Faciası: Bir Ölü, 30 Yaralı

Seçtiklerimiz

Bengal Körfezi Üzerinde Türbülans: Singapur Havayolları Uçağında 1 Ölü, 30 Yaralı

Londra’dan kalkan bir Singapur Havayolları uçağı, şiddetli türbülans sonucu bir kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçak, türbülansın ardından Bangkok’a yönlendirildi ve yerel saatle 15:45’te (08:45 GMT) iniş yaptı. Bengal Körfezi’ni geçtikten sonra uçak birkaç dakika içinde 6,000 feet (2,000m) irtifa kaybetti.

Singapur Havayolları, SQ 321 sefer sayılı uçakta 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunduğunu belirtti. Havayolu, ölen kişinin ailesine başsağlığı dileyerek, Taylandlı yetkililerle iş birliği içinde tıbbi yardım sağlandığını ve ek yardım ekipleri gönderildiğini açıkladı. Taylandlı yetkililer de Suvarnabhumi Havalimanı’na ambulans ve acil durum ekipleri gönderdi.

Singapur Ulaştırma Bakanı Chee Hong Tat, Facebook’ta yaptığı açıklamada, hükümetin yolculara ve ailelerine yardım sağlayacağını belirtti ve olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Olayın detayları henüz netleşmemişken, bir yolcu Reuters’a uçağın ani bir şekilde yükselip sallandığını, emniyet kemeri takmayan yolcuların tavana fırladığını ve yaralandığını anlattı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika