spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

SHGM’den Açıklaması

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Amerika Ulaşım Güvenlik Teşkilatı (TSA) yetkilileri’nin, kendi güvenlik programlarında yaptıkları değişiklik ve uygulamalar hakkında bilgi vermek üzere Türk Hava Yollarına ziyarette bulunduklarını, toplantıda TSA yetkililerinin, bütün yolcuların elle aranacağına dair herhangi bir görüş sunmadığını, toplantı sonrasında da bu yönde bir karar alınmadığını bildirdi.

SHGM internet sitesinde yaptığı açıklamada, TSA yetkililerinin Türkiye’yi ziyaretine atıfla ‘Bundan böyle ‘elle’ aranacağız’ başlıklı haberde yer alan iddialar üzerine bir basın açıklaması yayımladı.

Söz konusu haberde iddia edildiği gibi havalimanlarında geçen haftadan itibaren yeni bir güvenlik uygulamasının devreye girmediği ifade edilerek, mevcut uygulamada bir değişikliğe gidilmediği, elle aramalarda halihazırda yapılan uygulama dışında yeni bir uygulama bulunmadığı belirtildi.

TSA yetkililerinin, kendi güvenlik programlarında yaptıkları değişiklik ve uygulamalar hakkında bilgi vermek üzere Türk Hava Yollarına ziyarette bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

‘Söz konusu ziyarette Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzden de bir gözlemci bulunmuştur. Toplantıda TSA yetkilileri, bütün yolcuların elle aranacağına dair herhangi bir görüş sunmamıştır. Toplantı sonrasında da bu yönde bir karar alınmamıştır. Sonuç olarak ABD uçuşlarında daha önceki güvenlik uygulamaları devam etmekte olup haberde bahsedildiği gibi bir değişikliğe gidilmemiştir.’

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika