spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SHGM, 20 havacılık uzman yardımcısı alacak

Seçtiklerimiz

Uluslararası İlişkiler, Maliye Bölümü, Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinden mezun adayların; öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk gününde 35 yaşını doldurmamış olması şartı istendi.

Ayrıca, yurt içinde ve yurt dışında görev yapmaya engel hali bulunmaması, ÖSYM tarafından, 07-08 Temmuz 2012 tarihinde yapılan KPSS sınavında, uluslararası ilişkiler alanı için KPSSP-33 türünden en az 80 puan, maliye alanı için KPSSP-24 türünden en az 80 puan, elektrik-elektronik-elektronik ve haberleşme mühendisliği alanları için KPSSP-7 türünden en az 80 puan, çevre mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 80 puan, bilgisayar mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 80 puan, uçak mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 80 puan, sivil hava ulaştırma işletmeciliği alanı için KPSSP-3 türünden en az 80 puan almış olma şartı aranıyor.

BAŞVURU SAYISI KOTALI

Öte yandan, havacılık uzman yardımcılığı için yapılacak olan yarışma sınavına katılacak olan aday sayısı, göreve başlatılacak pozisyon sayısının 5 katı kadar olacağı hatırlatıldı. Son sıradaki adayla eşit puana sahip olan adaylar da yazılı sınava katılmaya hak kazanacak.

Adayların, 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan KPSS’nin yabancı dil bölümünden (İngilizce) en az 42 soruya doğru cevap vermiş olma veya Yabancı Dil Sınavı’ndan (2011 Mayıs-Kasım, 2012 Mayıs-Kasım, 2013 Nisan) en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması kaydedildi.

İKİ AŞAMADA YAPILACAK

Sınav, yazılı ve sözlü olarak 2 aşamada yapılacak. Yazılı sınavda, 40 adet alan bilgisi ile 10 adet sivil havacılık mevzuatına ilişkin olmak üzere toplam 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 puan üzerinden 70 puan almaları gerekiyor

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV YERİ VE TARİHİ

Yazılı sınav 14 Eylül 2013 Cumartesi günü Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’nde yapılacak. Yarışma sınavı başvuru şartlarını taşıyan adaylara, yazılı sınav yeri ve saatinin belirtildiği “Sınav Giriş Belgesi” adreslerine postalanacak. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde de ilan edilecek.

Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan ve üzerinde not almak şartıyla ilan edilen bölüm kontenjanına göre, en yüksek puana sahip olan adaydan başlanarak, göreve başlatılacak pozisyon sayısının en fazla üç katına kadar aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil olmak üzere sözlü sınavına çağrılacak.

Sözlü sınav, Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) binasında yapılacak olup, yazılı sınavı kazanan ve sözlü sınava katılacak adayların isimleri ile sözlü sınav tarihleri, SHGM’nin resmi internet sitesinde ilan edilecek. Nihai sınav sonucu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak. Başarı gösteren 20 havacılık uzman yardımcısının 3 bin 200 lira maaş ile göreve başlayacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika