spot_img
spot_imgspot_img
14.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Savaş baronları da Türkiye’de

Seçtiklerimiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ile kapsamlı ekonomik anlaşmalar yapmak üzere planlanan ziyaretiyle aynı gün, ABD’den Ticaret Bakanlığı Müsteşarı’yla birlikte 18 savunma ve havacılık firması Türkiye’ye çıkarma yapıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisco Sanchez, 3-7 Aralık’ta havacılık ve savunma sanayinden 18 şirketin temsilcileriyle Türkiye’ye geliyor. Amerikan heyeti, 3-5 Aralık günlerinde Ankara’da, 6-7 Aralık’ta ise İstanbul’da olacak. Ziyaretle ilgili konuşan ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sanchez, “Türkiye, ABD Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen öncelikli pazarlar içerisindedir ve Avrupa’da tektir.

Her gün daha fazla Amerikan şirketi Türkiye pazarını keşfetmekte ve bu gelişen ekonomide yer almak için ticari ortaklar aramaktadır” dedi.

Türkiye ile ticaret ve yatırım işbirliklerini genişletmenin Obama’nın ticari diplomasi stratejisinin kritik bir parçası olduğunu belirten Sanchez, bu ziyaretin iki ülkenin şirketleri arasındaki işbirliğini geliştirmenin yanısıra, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ve stratejik ilişkileri güçlendireceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika