spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SAS İskandinavya uçuşlarında maske zorunluluğunu kaldırdı

Seçtiklerimiz

İskandinav Havayolları Sistemi SAS, Iskandinavya ülkelerine yapılan seferlerde uçak içinde maske takılması zorunluluğunu kaldırdı.

İskandinav Havayolları Sistemi (SAS), İskandinav ülkelerinde yapılan seferlerde uçak içinde maske takılması zorunluluğunu bu hafta başından itibaren kaldırdı.

Bu açıklama, İskandinav ülkelerinin Covid-19’a bağlı ulusal kısıtlamaları kaldırmaya başladıkları sırada geldi.

SAS, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “İskandinav yetkililerinin genel tavsiyeleri ve toplumların açılması çerçevesinde SAS, 18 Ekim 2021 gününden başlayarak İskandinavya ülkelerine yapılan uçuşlarda yüz maskelerinin zorunlu kullanımını kaldırmıştır” dendi.

SAS, bununla birlikte, Avrupa Hava Güvenliği Ajansı’nın (EASA) tavsiyelerini izlemeye devam edecek ve yeni bir duyuruya kadar uluslararası uçuşlarda ve Avrupa’nın İskandinavya dışında yapılacak uçuşlarda yüz maskesi takılması zorunluluğunu devam ettirecek.

Danimarka, Covid-19’a karşı yürürlüğe konan sağlık kısıtlamalarını eylül başında kaldıran Avrupa Birliği üyesi ilk devletlerden olmuştu.

Danimarka Adalet Baklanı Nick Hækkerup, “İyi bir durumdayız. Covid-19, halkın önemli bir bölümünün aşılandığı Danimarka’da artık toplum için tehdit olarak görülmüyor” dedi.

Nick Hækkerup, ”Bu nedenle, AB dışından gelen turistlerin Danimarka’ya girmelerine izin verilmesi için belirli nedenlere ihtiyaç duyduğu sınırlarda yoğun polis kontrolleri sürdürmek artık gerekli değil” diye konuştu.

Norveç ve İsveç, eylül ayında, koronavirüse bağlı ölümlerin azalması nedeniyle hemen hemen bütün kısıtlamaları kaldırmıştı.

Üç ülkede koronavirüs kısıtlamaları kaldırılırken, uluslararası seferlerde kısıtlamaların uygulaması devam edecek.

Tüm ülkeler, düşük enfeksiyon oranına sahip bir ülkeden gelen Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Alanı yurttaşlarının girişine izin verecek ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın aşı belgesi, negatif test sonucu ve iyileşme belgesi gösterecek. Bu kategorilere uymayan yolcular farklı giriş kurallarına tabi olacak.

Avrupa Ekonomik Alanı, Avrupa Birliği’nin yirmi yedi üyesi ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi dört ülkeden üçü olan Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn’ı kapsıyor. Avrupa Serbest Ticaret Bölgesinin dördüncü üyesi olan İsviçre, halk oylamasıyla reddedildiği için Avrupa Ekonomik Alanı dışında kaldı.

SAS, Danimarka, Norveç ve İsveç’in çok uluslu havayolu taşımacılığı ve bu İskandinav ülkelerinde önde gelen havayolu firmasıdır. Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’dedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika