spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Şanlıurfa’da ‘polise Taş Atma, Uçak At’ Projesi

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında "Polise taş atma uçak at" projesi hayata geçirildi.
       
        Şanlıurfalı 60 çocuk, polis ağabey ve ablalarıyla birlikte iki gün boyunca model uçak yaptı. Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da uygulanan proje kapsamında çocuklar toplumsal olaylarda polise taş atma yerine uçak atmayı öğrendi.
       
        Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla çocuklar yaptıkları model uçakları hep birlikte uçurdu. Şanlıurfa Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin destekleri ile gerçekleştirilen etkinlikte, yaşları 12 ile 16 arasında değişen 60 çocuk ve 10 polis memurundan oluşan bir gruba Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı tarafından model uçak eğitimi ve havacılık semineri verildi. Şanlıurfa Arena Stadı’nda 12 ayrı gruptan oluşan 60 çocuk altını kapmak için
       
        birbirleriyle yarıştı. Polis amcaları çocuklara eğitimler verdi, yapması gerekenleri anlattı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte yarışmaya geçildi. Yarışmanın startını İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or yaptı. Mehmet Or’un maket uçağı uçurması başarısızlıkla sonuçlandı. 12 gruptan oluşan 60 sokakta çalışan çocuk birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Çocuklar "Model Uçak"ları ile en uzun mesafeyi kat etmek için yarıştı. Gruplarda bulunan polis amcaları ise, "Çocuklar altınlar
       
        sizin kupa benim" diyerek onlara moral verdi.
       
        Türk Havca Kurumu (THK) Şanlıurfa Şube Başkanı Murat Akaltun, projenin amacının suça itilmiş çocukları hayata kazandırmak olduğunu belirtti. Akaltun, "Eğitim durumu düşük ailelerin çocukları olması sebebiyle, illegal örgütler bu çocuklara yanlış şeyler yaptırabiliyorlar. Burada Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ın da girişimleri ile bu çocukları kazanma noktasındaki emeklerini biliyoruz. Bu bağlamda THK olarak Polis haftası sebebiyle çocuklarımızı nasıl mutlu edebiliriz, onları nasıl kaynaçlaştırabiliriz,
       
        nasıl heyecanlandırabiliriz diye düşündük. THK Şanlıurfa Şubesi olarak Genel Merkez ile beraber ‘Polislere Taş Atmayın, Uçak Atın’ projesini gerçekleştirdik. Bu projeye yaklaşık 60 çocuğumuz katıldı. Bu çocuklarımız el becerilerini geliştirmekle beraber, burada hem kaynaşma, hem dayanışma, hem de bir birine sevgi bağlarını güçlendirdiler" dedi.
       
        Polislere Taş Atma Uçak At Proje Koordinatörü İsmail Çanak, "Türkiye’de ilk defa polisler ile çocuklarımızı yan yana birlikte çalıştırarak, yani özlediğimiz tabloyu ortaya koyarak bir çalışma yaptık. 60 Çocuğumuz ile birlikte 10 polis arkadaşımız hep birlikte model uçak yaptılar. Model uçak yapmayı öğrendiler. Ankara’dan gelen ekibimiz model uçak yapımının eğitimini verdi. Bugün ise üçüncü günümüzde hep birlikte 12 ayrı grupta çocuklarımız ve polislerimiz ile birlikte yarışacak daha sonra ise kazanan
       
        ekiplerimize ödüllerini vereceğiz. Tabi bu ortak bir projeydi. Dediğimiz gibi Türkiye’de ilk defa Şanlıurfa’da bu organizasyon gerçekleştirildi. Umuyoruz ki, bu diğer illerimize örnek olur, Şanlıurfa’da başlatılan bu proje bütün Türkiye’ye yayılır" diye konuştu.
       
        İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or ise, "Sokakta çöp toplayan çocukların suça karışmamasını ve o çocukların tekrar eğitime kazandırılması, okula gönderilmesi konusunda bir proje hazırlandı. Bu proje Türkiye’de birinci oldu. Bu proje kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak ayrıca 10 Nisan Polis Haftası olması nedeniyle THK ile yapılan görüşmelerde burada bir ilk defa çocukların model uçak yarışmasına katılmasını ve bu havacılığa olan sevgi ve isteklerin artması konusunda bir proje başlatıldı.
       
        Burada ki amaç çocukların topluma kazandırılması, suça itilmemesi, suçların olmadan önlenmesi art niyetli insanların çocukları suiistimal etmeye müsait bir yer. Burada devletin her türlü imkanları sağlanarak, bunlara sahip çıkılması konusunda gereği yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
       
        Yarışma sonunda dereceye giren gruplara Cumhuriyet altını ve kupa verileceği bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika