spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya Ön Şart, Güvenli Havalimanı

Seçtiklerimiz

 

Rusya Mısır’a havalimanı korumak için hangi sistemleri verecek?

Bu konu kapsamında, 8 şirketin temsilcilerinden oluşan bir heyet, ‘Koruma ve Güvenlik’ adlı sempozyuma katılmak üzere Mısır’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Mısırlı yetkililere sivil havacılık güvenliğini sağlama sistemleri ile mekanizmalar teklif edildi. Güvenlik donanımı ve sistemlerinin üretimi alanında faaliyet gösteren Rus şirketler Mısır havalimanlarının güvenliğini sağlayabilir.

 
 
UYUŞTURUCU VE PATLAYICI TESPİT EDEN PLASTİK ÇİPLER
 
Mısırlı yetkililere, uyuşturucu ve patlayıcı tespitinde yardımcı olan küçük kâğıt parçası boyunca plastik çipler teklif edildi. Çip, uyuşturucu veya patlayıcı maddeye yaklaşınca rengini değiştiriyor ve maddenin içeriğini belirliyor.
 
Bu ince plastik çiplerin sadece patlayıcı türünü değil arz ettiği tehlikenin düzeyini de belirleme yeteneğine sahip olması dikkat çekiyor. Böylece bu çipler, patlayıcının içeriğini tespit etmek için uzun sürece ihtiyaç duyan laboratuvarlara alternatif oluşturuyor.
 
PATLAYICI MADDE TESPİT EDEN IŞINIM
 
Şirketlerden biri patlayıcı madde tespit edince mekanizmaya sinyal veren ışınım sayesinde çalışan bir alet teklif etti. Alet, cebe yerleşecek kadar kompakt. Bu özelliği, güvenlik çalışanlarına şüpheli insanlara ve bagajlara fazla dikkat çekmeden yaklaşma fırsatı veriyor.
 
Bu alet iki aşamada çalışıyor. İlk aşamada, patlayıcı maddeyi tespit ediyor. İkincisinde, patlayıcı maddenin türünü belirliyor ve ilgili bilgiyi ekrana yansıtıyor.
 
 
GİZLİ TESİSLERİ İZLEMEK İÇİN RADARLI KAMERALAR
 
Rus yapımı güvenlik kameraları, bölgesinde her türlü şüpheli faaliyeti tespit eden radarla donatıldı. Şüpheli hareketliliği belirleyen radar kameraya sinyal gönderiyor ve onu hareketliliğin tespit edildiği yere yönlendiriyor. Kamera, hedefe olan mesafe müsaitse otomatikman görüntüyü yakınlaştırıyor
 
ARANAN TERÖRİSTLERİN YÜZLERİNİ TANIYAN KAMERALAR
 
Mısırlı yetkililere ayrıca havalimanı, demiryolu istasyonu veya diğer kalabalık yerlere giren teröristlerin ve suçluların kimliğini tespit etme yeteneğine sahip yeni kameralar teklif edildi. Kameralar, yüzleri okuyarak gerçek zamanlı olarak içişleri bakanlığının veri tabanındaki bilgiyle karşılaştırıyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika