spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rum Bakandan,  Ercan Havalimanı açıklaması

Seçtiklerimiz

       

 

       

       

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin, Ercan Havaalanı’nın yasal olarak tanınması ve Kıbrıs’ın kuzeyinin FIR hattının Ercan tarafından idare edilmesinin uluslararası camiada kabul görmesi yönündeki çabalarının yakından takip edildiğini duyurdu.

       

Haravgi gazetesinin haberine göre yapılan açıklamada; Türkiye’nin Güney Kıbrıs uçaklarına uyguladığı ambargonun Rum hükümetince uluslararası alanda şikâyet edilmesinin, Ercan’ın tanınması yönünde bir “bumerang etkisi” yaratabileceği yönündeki haberler eleştirildi.

       

Açıklamada, Türkiye’nin Ercan’ın tanınması ve Kıbrıs’ın Kuzeyi’nin FIR sahasının kontrolünün ele geçirilmesi çabalarının “uluslararası hukuk düzenin kurallarına aykırı olduğu” iddiasında bulunulurken, bu çabaların Rum ve “diğer dost ülkelerin” Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından yakından izlenmekte olduğu kaydedildi.

       

Rum Sivil Havacılık Dairesi’nin yeterliliği konusunda yapılan eleştirilere de yanıt verilen açıklamada, 21 yeni hava kontrolörünün istihdam edildiği ve bu kişilerin eğitimlerini tamamlayarak 2010 sonunda göreve başlamalarının beklendiği belirtilirken, yıl içinde 14 yeni münhal açılmasının da söz konusu olduğu kaydedildi.

       

LEFCO ŞUBAT 2011’DE HİZMETE GİRECEK İDDİASI

       

Öte yandan Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Güney Lefkoşa’nın “Kokkinotrimitia” bölgesinde inşası devam eden Sivil Havacılık Kontrol Merkezi’nin (LEFCO) Şubat 2011’de hizmete girmesinin beklendiğini duyurdu.

       

Habere göre açıklamada, LEFCO’nun Güneydoğu Akdeniz ve Avrupa’nın en modern sivil kontrol merkezlerinden biri olacağı da iddia edildi.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika