spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

RSW, faaliyetlerinin 30. yılını kutluyor

Seçtiklerimiz

 14 Mayıs 1983’te RSW, Southwest Florida Bölgesel Havaalanı olarak beş ilçelik alana servis sunmak için hizmete açıldı.

10 yıl sonra 14 Mayıs 1993’te, havaalanı varolan küresel durumunu belirtmek için Southwest Florida Uluslararası Havaalanı olarak yeniden adlandırıldı. Bölgedeki ve havaalanındaki dinamik büyüme sebebiyle Lee County Liman Otoritesi, ülkedeki en yeni havaalanı terminallerinden biri olarak 9 Eylül 2005’te açılacak olan yeni ve modern bir tesis planlayıp dizayn etti.

Southwest Florida Uluslararası Havaalanı, geçtiğimiz 30 yıl içerisinde 147 milyondan fazla yolcuya servis verdi. 1984’te faaliyetlerin ilk tam yılında, havaalanı 1.3 milyon yolcuya hizmet verdi. Mart 2013 ayında ise, sadece bir ayda 1.1 milyon yolcu havaalanını seyahat için kullandı.

19 tane havayolu; Düsseldorf, Germany, Montreal, Ottawa ve Toronto da dahil olmak üzere 40 tane güzergaha duraksız olarak RSW’de servis sunuyor.

    Southwest Florida Uluslararası Havaalanı, yıllık olarak 3.8 milyardan fazla gelirle bölgede ekonomik bir etkiye sahip ve tamamen faaliyetlerinden kazandığı gelirle çalışıyor. Faaliyetlerine ya da yapımına katma değer vergisi katkı sağlamıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika