spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Qatar Airways ve China Southern Airlines, Stratejik İşbirliği Çerçevesinde Güçlerini Birleştiriyor

Seçtiklerimiz

China Southern Airlines, Qatar Airways İle Stratejik İşbirliği Çerçevesinde Doha’ya Yeni Uçuşlar Başlatıyor

Qatar Airways’ kodpaylaşım ortağı olan China Southern Airlines, 22 Nisan 2024 tarihinden itibaren Guangzhou’dan Doha’ya dört haftalık direkt uçuşlarını başlatıyor. Yeni direkt uçuşlar, şirketin modern Boeing 787 uçakları ile işletilecek.

Çin’in en büyük hava yolu şirketlerinden biri olan China Southern Airlines, yolcu kapasitesi açısından ölçüldüğünde Çin genelinde 3.000’den fazla günlük uçuş gerçekleştiriyor ve dünya genelinde 200’den fazla destinasyona hizmet veriyor.

Yeni uçuşlar, Çin ile Katar arasındaki güçlü ekonomik bağlar temelinde China Southern Airlines ve Qatar Airways arasındaki stratejik işbirliğini pekiştiriyor. China Southern, Katar Airways’in Çin’deki üçüncü kodpaylaşım ortağıdır ve oneworld ortağı Cathay Pacific ile Xiamen Airlines’e ek olarak yer alır.

China Southern Airlines’ın yeni uçuşları, yolcuları Qatar Airways’in ödüllü ana üssü Hamad Uluslararası Havalimanı üzerinden 170’ten fazla destinasyona bağlar ve her iki ortak havayolunun ağlarını birleştirerek Çin’den Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’daki önemli destinasyonlara sorunsuz bağlantılar ve daha fazla seçenek sunar. İki ortak havayolu, ağları birleştirerek hem iş hem de turizm trafiğini Çin’den güçlendirerek her iki ülke arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlamaktadır.

Qatar Airways Grup CEO’su Engr. Badr Mohammed Al-Meer, “Qatar Airways, kodpaylaşım ortağımız China Southern Airlines’ı Katar’a hoş geldiniz diyor. İki havayolu arasındaki bu stratejik ortaklık, dünya genelindeki yolcularımızın yararına Çin’e olan trafiği geliştirme taahhüdümüzün bir kanıtıdır. China Southern Airlines, yüksek kalite standartları ve müşteri hizmetiyle tanınan dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biridir. Ağlarımızı birleştirerek birlikte çalışarak Katar ve Çin’deki ticareti ve turizmi canlandıracağız, ki bu Qatar Airways için stratejik bir pazar.” dedi.

China Southern Air Holding Company Limited Başkanı Han Wensheng ise “China Southern Airlines, Çin’in en büyük havayolu şirketlerinden biridir. Guangzhou ile Doha arasındaki yeni uçuş rotamız, Çin ve Kuşak ve Yol Girişimi boyunca ticaret, turizm ve kültür alanındaki değişimleri artıracaktır. Stratejik ortağımız Qatar Airways, uzun vadeli taahhütte bulunan yüksek kaliteli hizmet sağlayıcısıdır. Birlikte çalışarak karşılıklı işbirliğini daha da teşvik edecek, küresel uçuş ağlarını güçlendireceğiz. Birlikte dünya genelindeki yolculara daha konforlu ve uygun seyahat deneyimleri sunacağız.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika