spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pobeda Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçuş gerçekleştirdi

Seçtiklerimiz

Pobeda Havayolu Şirketi, uzun bir aranın ardından yeniden Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçuş gerçekleştirdi. Moskova’dan aldığı 166 yolcusuyla Gazipaşa’ya iniş yapan uçak, su takıyla karşılandı

RUSYA Federasyonu’na ait Aeroflot grubunun ekonomi uçuşlarını gerçekleştiren Pobeda Havayolu Şirketi, Rusya-Ukrayna savaşının ardından uluslararası yaptırımlar ve Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın ilgili tavsiyeleri nedeniyle yurt dışı uçuşlarını tamamen askıya almıştı.

1 Aralık 2022 tarihinden itibaren yurt dışı uçuşlarına başlayan Rus Havayolu Popeda, Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na uzun bir aradan sonra uçuş gerçekleştirdi.

Saat 13.00’te Rusya’nın başkenti Moskova’dan havalanan uçak, 15.05’te Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptı. 166 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak, Gazipaşa’da su takıyla karşılandı.

HAFTANIN 5 GÜNÜ KARŞILIKLI UÇUŞ GERÇEKLEŞECEK

Bölgede turizm sektörünü memnun eden uçuşlar, haftada 5 gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Moskova-Gazipaşa, Gazipaşa-Moskova uçuşları, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılacak.

ALANYA TURİZMİ ADINA SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME’

Rusya-Ukrayna savaşının ardından GZP’ye yeniden uçuşların başlamasının Alanya turizmi açısından sevindirici olduğunu belirten Konaklı Turistik İşletmeciler Demeği (KONTID) Başkanı Ali Orkan, “Rusya Federasyonu’nun Pobeda Hava Yolları’na ait uçağın Gazipaşa-Alanya seferlerine haftanın 5 günü olmak üzere başlaması bizler açısından son derece mutluluk vericidir.

İçinde bulunduğumuz gerek kış döneminde gerekse ileriki zamanlarda Moskova’dan direkt uçuşlar şehrimiz turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Temennimiz uçuşların sürekli ve artan sayıda karşılıklı devam etmesidir” ifadelerini kullandı.

‘SEFER SAYILARININ ARTMASINI UMUT EDİYORUZ’

Aynı zamanda ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi olan acentacı Cengiz Topçu, “Özellikle kaynak pazarlarımızın Gazipaşa Havalimanı’nı kullanmaları bölgemiz için olumlu bir gelişme.

Her zaman şikayet konusu olan Antalya Havalimanı’nın Alanya’ya uzaklığı ve çözüm çabaları gündemde sürekli yerini korurken daha fazla tur operatörünün Gazipaşa Havalimanı’nı kullanması için çabaların sonuç verdiğini görmek güzel.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ortamının bitmesi ve uygulanan ambargoların kalkması ile bu seferlerin artacağını umut ediyoruz.

Sürekli dile getirdiğimiz gibi Alanya sınırları içindeki doğal, kültürel, tarihi potansiyel ve yatak kapasitesi göz önüne alındığında Gazipaşa’yı kullanan tur operatörleri ve havayollarının bu konuda teşvik edilmesi farklı ülkelerden bu havalimanına olan talebi de arttıracaktır” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika