spot_img
spot_imgspot_img
33.4 C
İstanbul
Perşembe, 17 Temmuz 2025

Pilot İstektepe uçuşa elverişli değilmiş

Seçtiklerimiz

Kahramanmaraş`ta BBP Genel Başkanı ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası ile ilgili araştırmalar sürüyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Kahramanmaraş`taki helikopter kazasında yaşamını yitirenlere ilişkin Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Kurumu`nca hazırlanan raporda pilot İstektepe`nin 8 Nisan 2009 tarihli otopsi raporunda alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığını belirterek, ancak aynı tarihli ve aynı kurumdan alınan histopataloji raporundaki bulguları inceleyen kardiyoloji uzmanlarının ise pilotun ileri düzeyde kalp hastası olduğunu ve uçuşa elverişli olmadığını belirttiklerini bildirdi.


`Helikopterin pilotu Murat Kaya İstektepe`nin otopsi raporunda herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı belirtilmektedir` diyen Şanverdi, İstektepe`nin kan tahlillerinde genel olarak uyuşturucu ve alkol bulgusuna da rastlanmadığını aktardı. Şanverdi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda pilot Kaya İstektepe`nin periyodik sağlık raporunu en son 28 Haziran 2008 tarihinde aldığını söyledi. Bu gelişmeler ışığında helikopterin pilotun hakimiyetinden çıkma ihtimaliyle ilgili kaygılarının devam ettiğini bildiren Şanverdi, `Bu sebeple Kaya İstektepe`nin cesedi üzerinden otopsi esnasında alınan numunelerden yeterli parçaların yurtdışına gönderilerek ikinci bir otopsi raporu alınmasını talep ettik` dedi. Şanverdi, Amerikan Federal Havacılık Dairesi`nin düşen Bell 206 serisi helikopter için acil koduyla bir bildiri yayınladığını, bu bildiride bazı parçaların değişmesi gerektiğinin ifade edildiğini belirterek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün bu bildiriyi aldıktan sonra gereğini yapıp yapmadığını sordu.


`Öldürüldü` yanlış tercüme


Şanverdi, ABD Haberalma Teşkilatı`nın (CIA) resmi web sitesinde Yazıcıoğlu`nun `öldürüldüğü` ifadesinin yanlış tercüme edildiğini belirterek, `Siteyi inceledim, orada `öldürüldü` değil `öldü` diye yazıyor` dedi. Şanverdi, helikopterdeki GPS cihazına ait hafıza kartı konusunda bakanlıktan sağlıklı bilgi alamadıklarını da belirterek, `Kazayla ilgili ön raporda bu karttan hiç bahsedilmiyor. Bütün ihtimallere eşit mesafedeyiz, sonuna kadar inceleyip kazanın üzerine gideceğiz` diye konuştu.



FAZLI ŞAHAN/ YENİŞAFAK

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika