spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pilot adaylarından okul için iflas talebi

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden AtlasGlobal’in açtığı iflas davası, çok sayıda pilot adayı ile gruba bağlı uçuş okulunu karşı karşıya getirdi.

Pilot adayları, ödedikleri 40 bin Euro’yu aşkın ödemeyi almak için Atlantik Uçuş Okulu AŞ’nin iflasını istedi. Şirket avukatı ise davanın reddini karar verilmesini istedi.

PİLOT olmaya karar veren onlarca kişi, AtlasGlobal’in de çoğunluk hissesine sahip olduğu Atlantik Uçuş Okulu AŞ ile sözleşme imzaladı. Pilot adayları 38.500 ile 41.500 Euro arasında değişen tutarlardaki ödemelerini şirkete yaptı.

Yoğun bir teorik ve pratik eğitimden geçen adayların bir bölümü daha henüz lisanslarını almadan, AtlasGlobal’in önce uçuş durdurma daha sonra iflas istemli davası ile şok geçirdi.

ÖNCE İCRA TAKİBİ

Pilot adayları, kendilerine iş vaadinde bulunulduğunu öne sürerek yaptıkları ödemenin iadesini istedi. Ancak aldıkları olumsuz yanıt üzerine pilot adaylarından ikisi yargı sürecini işletmeye başladı.

Meryem A. İle Nazif B. E., Atlas Holding ve bağlı şirketlere yönelik Bakırköy ve Büyükçekmece İcra Müdürlüklerinde iflas istemli takip başlattı. Yapılan takibe borçlu şirket avukatları itiraz etti. İtiraz kararı sonrası bu kez yeni bir dava açıldı.

BANKALARA BORÇLANDILAR

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde şirketin iflası talep edildi. Dava dilekçesinde, pilot adaylarına iş vaadinde bulunulduğu öne sürüldü.

Adayların birçoğunun, yaptıkları ödemeler için kredi çekerek borçlandıkları kaydedilen dava dilekçesinde, AtlasGlobal’in devam eden iflas davası ile de birleştirme talebinde bulunuldu.

HAKSIZ ÇIKAR PEŞİNDELER

Davalı şirketin avukatları ise, mahkemeye sundukları savunma dilekçesinde, davanın reddine karar verilmesini istedi. Atlantik Uçuş Okulu’nun faaliyetlerine devam edildiği kaydedilen dilekçede, şirketin olası bir iflas başvurusunun da olmadığı kaydedildi.

Dava dilekçesinde, AtlasGlobal ile Atlantik Uçuş Okulu arasında da organik bir bağ bulunmadığı kaydedilerek “Davalılar haksız çıkar sağlama amacında” denildi. Mahkeme, ilk duruşma için mart ayı başına gün verdi.

ÇOK SAYIDA ALACAKLI MÜDAHİL

ÖTE yandan AtlasGlobal’in geçen 12 Şubat’ta doğrudan açtığı iflas davası ise Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde devam ediyor. Anılan davaya, çok sayıda şirket eski personeli yanı sıra onlarca alacaklı şirket de müdahil durumda.

Dava dosyasına göre şirketin, 31 Aralık 2019 itibari ile toplam borcu 220 milyon TL. Geçen şubat ayında açılan davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki mart ayı başında yapılacak. 2001’de faaliyete başlayan AtlasGlobal, özel havacılık sektöründe önde gelen markalardan biriydi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika