spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Perşembe Yaylası’nın cazibesi balon turizmiyle artırılacak

Seçtiklerimiz

Perşembe Yaylası’nın cazibesi balon turizmiyle artırılacak.Ordu’nun doğa harikası menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası’nın, sıcak hava balon uçuşlarıyla turizm cazibesinin artırılması hedefleniyor.

Girişinde doğal gölü de bulunan yayla, kano, golf, beyzbol, trekking gibi etkinliklerle ziyaretçilerine farklı alternatifler sunuyor.Bu kapsamda gerçekleştirilen deneme uçuşuyla sıcak hava balonu, mendereslerin üzerinde yaklaşık bir saat tur atarak güzel görsel oluşturdu.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz da deneme uçuşlarına eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, makamında gazetecilere, Ordu, Karadeniz ve Türkiye`nin güzelliklerini dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu güzelliklerin sadece kendilerine ait olmasını arzu etmediklerini dile getiren Güler, “Bütün dünya bu güzellikleri görsün istiyoruz.

Daha evvelden karadan bu güzellikleri görmüştük. Getirdiğimiz gemilerle bu güzellikleri denizden de seyrettik. Bugün de balon turizmini devreye alıyoruz ve yeni bir alternatif olarak Ordu`muzun, yaylalarımızın güzelliğini dünyaya duyurmak istiyoruz.” dedi.

Güler, balon turizminin yeni bir alternatif olduğuna işaret ederek, “Bunun için de özellikle Aybastı`daki Perşembe Yayla`mızın harikulade mendereslerini şimdi balondan rengarenk seyredeceğiz. Bu aynı zamanda bize çok büyük kazançlar sağlayacak ve dünyanın bu güzellikleri paylaşmasını ve tanımasına vesile olacak.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika