spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk: Sabiha Gökçen’e Yeni Terminal Gerekli

Sabiha Gökçen'e Yeni Terminal Gerek: Pegasus Filosu 70 Uçak Büyüyor!

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmecisi olan Pegasus Havayolları’nın CEO’su Güliz Öztürk, havalimanının kapasitesini artırmak için yeni bir terminale ihtiyaç olduğunu ve Pegasus’un filosunu 2029 yılına kadar 70 uçak daha genişletmeyi planladığını açıkladı.

Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk, havacılık sektöründeki gelişmeleri ve Pegasus’un hedeflerini patronlardunyasi‘a değerlendirdi. Öztürk, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın büyümesi için yeni bir terminale ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Sabiha Gökçen’in kapasitesi artmalı

Öztürk, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uzun yıllar sonra açılan ikinci pistinin maksimum kapasitesine ulaşabilmesi için acilen yeni bir terminale ihtiyaç olduğunu söyledi. HEAŞ ve DHMİ ile görüşmelerinin olduğunu belirten Öztürk, “İlgili herkes Sabiha Gökçen’in ihtiyacının ve büyütülmesi gerektiğinin farkında.” açıkmalasında bulunuyor.

Pegasus filosu büyüyor

Pegasus’un bu yıl filosuna 17 uçak dahil edeceğini, ancak filodan çıkan uçaklarla birlikte net büyümenin 12 uçak olacağını açıklayan Öztürk, “2029 yılına kadar filomuza 70 uçak daha katılacak.” dedi.

Pegasus’un iş modeli

Öztürk, Pegasus’un düşük maliyetli bir havayolu şirketi olduğunu ve bu iş modelinin başarısının prensiplere bağlı kalmaktan geçtiğini söyledi. Uzun menzilli ve geniş gövde uçaklara geçişin bu prensiplere uymadığını belirten Öztürk, “Pegasus’un geniş gövde uzun menzil filo kurma stratejisi, hedefi yok.” dedi.

Teknoloji yatırımları

Öztürk, Pegasus’un teknoloji yatırımlarını artırdığını ve “Türkiye’nin dijital havayolu” olma hedefini koyduğunu söyledi. Mobil uygulama ve web sitesi üzerinden sunulan hizmetlerin geliştirildiğini ve havalimanlarında self servis kiosklarının sayısının artırıldığını belirten Öztürk, “Misafirlerimiz tüm işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyor.” dedi.

Diğer önemli noktalar:

  • Pegasus, 49 ülkeye uçuş gerçekleştiriyor.
  • Ortadoğu’da birçok noktaya uçuşlar artırılıyor.
  • Türk Cumhuriyetlerine uçuşlar artırılmak isteniyor.
  • Yapay zeka, fiyatlama ve operasyon süreçlerinde kullanılıyor.
  • Uçak içi yiyecekler ücretli ve “pre-order” seçeneği sunuluyor.
  • Salgından sonra esnek biletlere talep arttı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika