spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

OR-Gİ havaalanı için süreç lehimize işliyor

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a Ordu-Giresun (OR-Gİ) havaalanı raporunu veren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, çok olumlu izlenimlerle döndüğünü söyledi.

       

OTSO Başkanı Servet Şahin, Sivas’ta geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a OTSO tarafından hazırlanan OR-Gİ raporunu sunduğunu belirterek, "Bu görüşme çok olumlu bir havada geçti. OR-Gİ’nin bir kez daha Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir toplantıda bir kez daha ele alındığını öğrendik. Ben çok olumlu bir hava gördüm. Çok olumlu bir izlenim edindim. Diliyorum ki yakın zamanda Ordu ve Giresun’da olumlu karşılanacak gelişmeler yaşanır." dedi.

       

OTSO Başkanı Şahin, OR-Gİ havaalanının iki il açısından önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Ordu-Giresun illerinin birleşik nüfusunun 1 milyon 133 bin kişi civarında ve yine yaklaşık 2 milyon Ordu ve Giresunlu da İstanbul ve Ankara’da yaşıyor. Ordu ve Giresun’dan İstanbul ve Ankara’ya uçak ile yolculuk yapan yolcu sayısı günlük ortama 80 kişiyi bulmaktadır. Ordu-Ankara-İstanbul istikametinde günde ortalama 20 otobüs seferi yapılmaktadır. Bu seferlerin günlük ortalama yolcu kapasitesi gidiş-geliş olarak 2 bin kişidir. Giresun-Ankara-İstanbul istikametinde günde ortalama 15 otobüs seferi yapılmaktadır. Bu seferlerin günlük ortalama yolcu kapasitesi gidiş-geliş olarak bin 500 kişidir. Havayolu seyahati yapan yolcu profili işadamı ve orta üst gelir konumundan genel tüketici konumuna geçmiş, orta gelir ve bir alt gelirde uçak seyahatine başlamıştır." açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika