spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Nasco Group’tan yeni bir yatırım

Seçtiklerimiz

Nasco Group bünyesindeki Nasco Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından ‘Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve Geçici Depolama Ambarları’nın temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

 

Havaalanı içinde bulunan 2 bin 400 metrekarelik kapalı alana yaklaşık 3 milyon lira mâl olacak bina bin metre kare üzerine inşa edilecek. 90 günde bitirilmesi planlanan tesis içinde Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve Muhafaza Müdürlüğü, ithalat ve ihracat üzerine geçici depolama ambarları, ofisler olacak.

 

Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 hedeflerinden bahsederek, ‘2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bunda Gaziantep önemli bir paya sahip olacağına inanıyorum. Gaziantep Türkiye’nin ihracatında şu anda yüzde 3,5-3,9 arasında pay alıyor. En az yüzde 5 pay alırsa, Gaziantep’ten en az 25 milyar doların üzerinde bir ihracat yapmasını bekliyoruz. Onun için İzmirli bir firmanın gelip Gaziantep’te böyle bir yatırım yapması son derece önemli. Türkiye’nin ihracatına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz’ dedi.

 

Vali Süleyman Kamçı ise 2023 yılında 30 milyar dolar ihracatı hedeflediklerini ifade ederek, ‘Kentimiz Avrupa ve Arap ülkeleri arasında bir köprü durumundadır. Ortadoğu pazarlarına yakın olmamız stratejik önemimizi biraz daha artırıyor. Özellikle Suriye ile geliştirilen ilişkiler sayesinde ihracatımız hızla artmaktadır’ diye konuştu.

Nasco Group Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Çelik, Gaziantep’in bölgenin en önemli ticaret merkezi olduğunu anlatarak, ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin toplam ithalat tutarının yüzde 81’lik bölümü, ihracat tutarının yüzde 70’lik kısmı Gaziantep’te gerçekleşmekte ve bölgenin de dış ticaret hacminin yüzde 75’lik dilimine sahiptir. Bu istatistiki verilerden de anlaşılacağı üzere, bölgenin etkin gücü olan Gaziantep yıllardır beklenen bu yatırımı ile birlikte dahada başarılı olacakve Ortadoğu pazarında daha büyük hacimli ve başarılı işler yapabilme avantajını sağlayacaktır’ dedi.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri inşaatın ilk harcını dökmek için butona bastı. Duaların okunduğu temel atma töreninde kurbanda kesildi.

 

Temel atma törenine Vali Süleyman Kamçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep AK Parti Milletvekillerinden, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, AK Parti Milletvekili adayları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Nasco Group Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika