spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

MMU Su-57’ye rakip olabilir

Seçtiklerimiz

Shugayev tarafından yapılan açıklamada, “Türk ortaklarımız Milli Muharip Uçak (MMU)’ı ürettiklerinde, bu uçağın küresel silah pazarına girmesi olasılığını gözardı edemeyiz. Potansiyel olarak Su-57 ile rakip olabilirler. Kuralları adil olan bir oyunda, her zaman sağlıklı rekabete hazırız” ifadelerine yer verildi.
 
SUKHOI SU-57
 
Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-57, hava-hava ve hava-yer hedeflerini imha etmek üzere geliştirilmiş çok amaçlı bir avcı uçağı. 5’inci nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve bu kapsamda; iç silah istasyonları, RAM boyası ve görünmezlik karakteristikleri gereği sivri tasarımları bulunan Su-57’nin, henüz motorları sebebiyle 4++ nesil olduğu biliniyor. Şu ana kadar Suriye’de çeşitli muharebe şartlarında test edilen Su-57’nin, Saturn Izdeliye 30 motorlarına kavuşmasının ardından tam anlamıyla görünmez ve 5’inci nesil olarak nitelendirilebileceği değerlendiriliyor.
 
TUSAŞ MİLLİ MUHARİP UÇAK (MMU)
 
Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.
 
MMU’nun, 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülüyor. Bu kapsamda MMU, 2023 yılında hangardan çıkacak, 2026 yılında ilk uçuşunu yapacak ve 2030’dan itibaren envantere alınacak. Temel olarak 5’inci nesil olarak geliştirilen MMU, ilk bloklarında 4++ nesil performans gösterecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika