spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

MHP: İlk Hedefiniz Uzay

Seçtiklerimiz

"Bir Türk’ün uzayın derinliklerinde çalışmalarda bulunması ve bu alanda Türk milletinin de olduğunu göstermesi bana göre sahip olduğumuz milliyetçiliğin en temel icaplarından birisi olmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çevre sorunlarından kadın haklarına, teknolojik gelişmelerden pozitif ve negatif özgürlük alanlarına kadar özellikle Türk milliyetçiliğinin, yeni şartlar altında söyleyeceği sözleri olmalıdır. Bu görev de şüphesiz hepimizin üzerindedir" dedi.

Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun 3. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ülkücüleri her alanda araştırma ve çalışmaya davet etti.

Bölgesel ve küresel eksende kökleri farklı yerlere tutunan sorunlara karşı milli ve yerel ölçekte direnç gösterilmesinin, milliyetçiliğin gelişen ve değişen şartlar altında olgunlaşan dinamik yapısıyla doğru orantılı olduğunu savunan Bahçeli, Tunuslu İslam düşünürü İbn-i Haldun’un altı asır önce; "Evrenin ve toplumların durumları, ilişkileri, gidişleri bir tek süreç içinde ve değişmeyen bir çizgide kalmaz" tespitleriyle değişimin kaçınılmazlığına vurgu yaptığını aktardı.

Bahçeli, "Milliyetçiliğin küreselleşme karşısındaki pozisyonu, kimlik taleplerine yaklaşımı, etnik sorunlara yönelik teklifleri, ekonomik krizlere karşı önerileri gözden geçirilmeli ve üzerinde mutlaka çalışılmalıdır" diye konuştu.

Yapılması gerekenlerin yalnızca bunlarla sınırlı olmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli’nin ülkücülerden diğer istekleri şöyle:

"Türk milliyetçiliği bir pergel gibi, başkent Ankara’yı merkezine alan ve 360 derecelik açıyla dünyayı görüş alanına sokan bir vizyon genişliğine sahip olmalıdır.

Mesela İzlanda’da patlayan bir yanardağın neden olduğu doğal gelişmeler ve küresel ısınmayı da içine alan iklim değişikliklerinin yol açacağı facialar elbette milliyetçiliğin değerlendirmeleri arasında olmalıdır.

İnsanlık artık dikkatini uzaya çevirmiş ve yeni galaksilerin, hayatların arayışına girmiştir. Bir Türk’ün uzayın derinliklerinde çalışmalarda bulunması ve bu alanda Türk milletinin de olduğunu göstermesi bana göre sahip olduğumuz milliyetçiliğin en temel icaplarından birisi olmalıdır".

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika