spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 17 Mayıs 2024

Malezya Havayolları, Eklemek İçin 20 Yeni Airbus A330-900neo Siparişi Verdi

Malezya Havayolları'nın A330neo'lar için yeni business sınıfı

Seçtiklerimiz

Malezya Havayolları, uzun mesafe filosunu güncellemek ve mevcut Airbus A330 uçaklarını değiştirmek amacıyla 20 adet Airbus A330-900neo siparişi verdi. Oneworld havayolu şirketi, bu yeni uçaklardan ilkinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde teslim almayı planlarken, dört uçağın ise 2024 yılı sonuna kadar filoya katılması hedefleniyor.

2023’ün sonlarına doğru teslim alınması beklenen Malezya Havayolları’nın ilk A330-900neo uçağı, özellikle 28 business class ve 269 ekonomi sınıfı koltuklarıyla dikkat çekecek. Ayrıca, 24 koltuğunun ekstra diz mesafesine sahip olacağı açıklanmıştır.

Havayolu, business sınıfındaki kapılı ters balıksırtı koltuklarıyla öne çıkmayı planlamakta olup, tercihini Collins Aerospace Elevation ürününden yana kullanacak. Bu ürün, British Airways’in Club Suites ve Etihad’ın A350 business class’ında da kullanılan Collins Aerospace Super Diamond ürününün bir türevidir.

Etihad’ın A350 business sınıfı

Malezya Havayolları, yeni koltuklarının tasarımında, Malezya kültür mirasını yansıtan songket motiflerine modern bir dokunuş eklemeyi hedeflemektedir. Şirket, kabin içindeki atmosferi zenginleştirmeyi amaçlayan bu estetik tercihiyle fark yaratmayı planlıyor.

Uzun vadeli stratejileri arasında Londra Heathrow gibi ana hat rotalarında kullanılan altı adet Airbus A350-900’ü de içeren filosunu güncelleme hedefleri olan Malezya Havayolları, A330neo’nun kullanımıyla birlikte geniş bir yenileme sürecine girmiş olacak. Ancak, bu planların ekonomik faktörlere bağlı olarak değişebileceği de belirtiliyor.

Bu hamle, Malezya Havayolları’nın uluslararası savunma sanayii pazarındaki konumunu güçlendirme ve ticari ilişkilerde yeni bir dönem başlatma stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika