spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Maalesef bagajlarınız Bingöl’de unutuldu

Seçtiklerimiz

Yaşananlara isyan eden yolcuların tepkisi ise sert oldu; “Bu nasıl bir anlayıştır ki, hatalar ardı ardına sıralanıyor? Bu sorumsuzluğa dur diyecek, vatandaşın hakkını koruyacak kimse yok mu?”

Ağustos ayının ilk haftasında Bingöl’de İstanbul’a yapılan uçak seferinde yolcuların bagajlarını Bingöl’de unutarak daha önce yaşanan hatalar zincirine yeni bir halka ekleyen Türk Hava Yolları, aynı hatayı cuma günü yeniden tekrarladı.

12.15 seferiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen yolcular, THY tarafından yapılan “Maalesef bagajlarınız Bingöl’de unutuldu” açıklamasıyla şoka etkisi yaşadılar. Yaşananlara isyan eden yolcular, Türk Hava Yolları firmasını ‘sorumsuz davranmak, maddi ve manevi zarar vermekle’ suçladılar.

Bingöl Online Gazetesi’ne yaşananları anlatan yolculardan Ahmet B. sert sözler sarf etti ve yetkili makamları göreve çağırdı.

“BU SORUMSUZLUĞUN BİR CEZASI YOK MU?”

Ağustos ayı başında aynı hatanın tekrarlandığını hatırlatan Başkan; “Hem yolcuların bagajını unutmuşlardı, hem de Ankara-Bingöl seferi iptal edilerek yolcular mağdur edilmişti. Ne yazık ki, dün yaşananlar bugün yeniden tekrar etti. Ne acı ki, adamlar çok basit bir açıklamayla insanlara yol verdiler. Bu kadar basit mi? Yaz dönemindeyiz ve gurbetçiler artık dönüş yolunda. Bu unutkanlıklar yüzünden insanlar havalimanında mahsur kalıyor ve THY hiçbir kolaylık sağlamıyor. Hastası olan var, acelesi olan var, belki hayati bir işi olan var…

Bu insanların yaşadığı mağduriyet nasıl giderilecek? THY o kadar rahat ve vurdumduymaz ki, konaklama ve farklı bir uçakla yolculuğun devamını sağlama zahmetinde bile bulunmuyor. Kendi kabahatlerinin cezasını yine vatandaşa ödetiyorlar. Bu insanlar bu cezayı hak edecek ne yaptı? Bu nasıl bir sorumsuzluktur! Hem bagajları unut, hem de hiçbir kolaylık sağlamadan insanları çaresizce ortada bırak. Bu nasıl kabul edilir?

Bu kuruma hesap soracak, düştüğü bu rezaletin hesabını soracak makam yok mu? Her türlü güvelik önlemini sağlayan firma nasıl oluyor da bagajları kontrol etmeden yola çıkabiliyor? Bir de kalkıp dünya markası olduklarını savunuyorlar. Artık ilgili makamlar vatandaşın mağduriyetinin hesabını sorma zahmetinde bulunmalı.

Hatayı yapan her kimse, bunun cezasını ödemeli. Aksi halde bu vurdumduymazlıkla insanlar mağdur olmaya devam edecek” sözleriyle tepkisini dile getirdi. (bingolonline)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika