spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lockheed Martin, AMMROC’tan hisse satın aldı

Seçtiklerimiz

Mübadele firmasına ait Abu Dabili şirketin hissedarları arasında Sikorsky Havacılık Hizmetleri ve Abu Dabi Uçak Teknolojileri (ADAT)’nin de bulunduğu kaydedildi.

       

 

       

Dubai’de yayınlanan Arabian Business dergisine konuşan ADAT başkanı Humeyd El Şemari, ‘BAE silahlı kuvvetleri ve bölgesel askeri müşteriler için kendine yeten ve ticari olarak dünya standartlarında bir platform oluşturmak istediklerini ve Lockheed’in hisse satın alma kararının da bu planın parçası olduğunu’ söyledi.

       

 

       

Habere göre, mübadele yetkilileri Lockheed Martin’in ne kadar hisse satın aldığına dair açıklama yapmaktan kaçındı. Geçen temmuzda kurulan AMMROC’un BAE askeri birliklerdeki tüm uçaklara bakım ve tamir hizmeti vereceği ve hizmetlerini diğer ülke askeri birliklerinde taşıyacağı ifade edildi.

       

 

       

Şirkete şu ana kadar 800 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığı ve merkez üssünün El Ayn Uluslararası Havaalanı olacağı belirtildi.

       

 

       

Uzmanlar, bölgesel havacılık bakım ve tamir sektörünün ticari bakımdan çok karlı olduğunu vurguluyor.

       

 

       

Danışmanlık firması AlixPartners’a göre Ortadoğu’daki uçak bakım, tamir ve yenileme sektörü 2019’a kadar ikiye katlanarak 4.4 milyar dolara ulaşacak.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika