spot_img
spot_imgspot_img
25.1 C
İstanbul
Pazartesi, 30 Haziran 2025

Limak, Kosova Havaalanı İşletmesini Devraldı

Seçtiklerimiz

Adria Havayolu Şirketi’nin Münih-Priştine seferi yolcuları, Priştine havaalanında bu tören vesilesiyle Limak De Lion şirketinin sembolik hediyelerini aldığı gibi hazırlanan kokteyle katılarak pasta kesilmesi törenine katıldı.

Kosova Cumhuriyetine olan yükümlükleri yerine getireceklerini söyleyen Limak-Kosova Genel Müdürü Mertol Genç, ekip olarak projenin başarması ve yetkilerin tam olarak devredilmesi üzerinde duracaklarını ifade etti.

Priştine Uluslararası Havaalanı eski müdürü Agron Mustafa, açık bir ihale usulü ile ihaleyi kazanan şirketin Kosova Hükümeti tarafından seçildiği ve seçilen kamu-özel sektör ortaklığının görevini başarılı bir şekilde yerine getireceğine inandığını vurguladı.

"Bu işletmenin Kosova’nın en başarılı ve en büyük olmasında, arkasında Limak De Lion gibi önemli ve güçlü bir şirketin durması neden olacak. Priştine Uluslararası Havalimanı’nın başarılı olacağına, Kosova’ya ekonomik olarak güç katacağına inanıyorum" dedi Agron Mustafa.

12 Temmuz tarihinde ihaleyi kazanan konsorsiyum, Kosova Hükümetine yüzde 39.42’lik net gelir payı teminatında bulunmuştu.

İhale, Havaalanının modern hale getirilmesi ve genişletilmesini öngörüyor. 20 yıllığına Priştine Havaalanı işletmesini devralan Limak De Lion, 25 bin metre kare alanılık yeni terminal altyapısına 100 milyon Avro yatırım yapacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika