spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Larnaka’dan İstanbul’a 48 yıl sonra ilk direkt uçuş

Seçtiklerimiz

Türkiye’den gelen bir sporcunun koronavirüs testi pozitif çıkınca sporcuyu almak için bir ambulans uçak İstanbul’dan Larnaka’ya ”direkt uçuş” yapıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’deki (GKRY) Larnaka’dan İstanbul’a 48 yıl sonra ilk kez ”insani uçuş” adı altında doğrudan uçuş yapıldı.

Kıbrıs Yeni Düzen gazetesinde ve Rum basınında yer alan haberlere göre bir hentbol maçı için geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’den gelen Türk Erkek A Milli Hentbol Takımı oyuncusunun Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine sporcuyu almak için bir Ambulans uçak İstanbul’dan Larnaka’ya ”direkt uçuş” gerçekleştirdi.

Uluslararası sivil havacılık yasalarına göre Türkiye’den Kıbrıs’ın güneyine yapılması mümkün olmayan direkt uçuşa ”İnsani uçuş” adı altında izin verildi.

GKRY hükümet sözcüsü Marios Pelekanos da hükümetin Covid pozitif bir sporcuyu eve götürmek için İstanbul’a direkt uçuş izni verdiğini doğruladı.

Pelekanos, Kıbrıs Haber Ajansı’na söz konusu oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve ilgili protokollere göre karantinaya girdiğini söyledi.

Hükümet sözcüsü, hükümetin Türk makamlarına, sporcuyu Türkiye’ye geri götürmek için bir ambulans uçağı göndermelerine izin verdiğini doğruladı.

Bu, 1974’ten bu yana Türkiye ile GKRY’ni birbirine bağlayan ilk doğrudan uçuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika