spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kyrgyz Pegasus Airlines (KRA) yeni baştan

Seçtiklerimiz

       

Kırgızistan Pegasus İle Yeniden Anlaştı

       

Kırgızistan’ın yeni hükümeti, Pegasus hava yolları ile yeniden el sıkıştı. Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov, Pegasus Havayolları Mali İşler ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhan Ulga başkanlığındaki heyeti kabul etti.

       

Babanov görüşmede, Pegasus’un ülkesine uçmasında en çok Kırgızistan’ın fayda göreceğini vurguladı. Görüşmede Pegasus’un Kırgızistan’a uçmasıyla bölgede büyük bir rekabete yol açacağı ve bunun yolcuların yararına olacağının altı çizildi.    

       

Pegasus, 2009 yılında Kırgızistan hükümeti ile ortak şirket kurmuştu. Kyrgyz Pegasus Airlines (KRA) adını alan şirketin sermayesinin yüzde 49’u Pegasus’a diğer kısmı ise Kırgızistan Hava Yolları devlet kurumuna ait olacaktı.     Uluslararası standartlarda sefer düzenleyecek uçağı bulunmayan Kırgızistan, Pegasus ortaklığı sayesinde başka ülkelere uçuş yapma imkanı planlamıştı. Önce varılan anlaşmaya göre Pegasus, Kırgızistan’da iç hatlarda kullanılmak üzere devlet havayolu şirketine 2 adet Boeing tipi uçağı ve bunun yanısıra 3 uçakla Bişkek-İstanbul, Bişkek-Dubai, Bişkek-Seul, Bişkek-Astana ve Bişkek-Moskova seferlerini yapacaktı.

       

Daha sonra yaşanan anlaşmazlık üzerine Pegasus ve Kırgız hükümeti anlaşmayı iptal etmişti. Kırgızistan Hükümet Sarayı’nda yapılan görüşmeden sonra  taraflar önceki anlaşmanın geçerli olduğunu söyledi.

       

(CİHAN)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika