spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Küçük, yeni havayolu hakkında açıklama yaptı

Seçtiklerimiz

Başbakan İrsen Küçük, yeni havayolu şirketinin kuruluşunu 14 Aralık Salı günü açıklamayı planladıklarını söyledi.

       

Küçük, kurulacak şirkette özel sektörün daha fazla hisse almak istemesi durumunda, devletin hisselerini daha da azaltmaya hazır olduğunu vurguladı.

       

Bakanlar Kurulu, Başbakan İrsen Küçük başkanlığında toplandı.

       

Toplantı öncesi açıklama yapan Başbakan Küçük, kurulun gündeminde yer alan bazı başlıklarla ilgili bilgi verdi.

       

Küçük, kısa süre önce meclisten geçen Rekabet Yasası’na göre oluşturulacak rekabet kuruluyla ilgili son detayların da ele alınacağını vurguladı.

       

Yeni havayolu şirketiyle ilgili de açıklama yapan Küçük, 3-4 aydır üzerinde çalıştıkları havayolları şirketinin oluşmasında son aşamaya gelindiğini söyledi.

       

Şirketin özel sektör ağırlıklı olarak planlandığını anımsatan Başbakan Küçük, devletin, kurulacak hava yollarında illaki yer alma gibi bir tavrı ve koşulu olmadığını, amaçlarının havayolunu oluşturmak olduğunu kaydetti.

       

Havayollarının oluşmasında devletin hissesinin yüzde 51’in altında olmasını zaten planladıklarını da belirten Küçük, sektörden gelen taleple özel sektör hisselerini yüzde 60’a çıkardıklarını ve devlet hisselerini de yüzde 30’a çektiklerini söyledi.

       

Küçük, özel sektörün daha fazla hisse almak istemesi durumunda da devlet hisselerinden azaltma yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

       

250 bin Dolar olan hisse alım bedelini 100 Bin Dolar’a çektiklerini de dile getiren Başbakan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın da konuyla ilgili komiteyi kurarak, çalışmalara başladığını söyledi.

       

Başbakan Küçük şirketin, Salı günü resmen kurulmuş olmasını planladıklarını ifade etti.

       

Komitenin yapacağı çalışmalar sonucunda şirketin yapısının tam olarak belirleneceğini ve Salı günü şirketin kuruluşunu resmen açıklamayı planladıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika