spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KTHY-THY ortaklığına ‘Star Alliance’ engeli

Seçtiklerimiz

KKTC’de havayolu karmaşası devam ediyor. Atlasjet’in dün yapmış olduğu,"31 Ekim’e kadar sorumluklukarımızı yerine getireceğiz ardından ileriye dönük planlamalar içinse görüşmelerin sonucunu bekleyeceğiz." açıklamasını şaşkınlıkla karşılandı. Ulaştırma Bakanı Bakan Ersan Saner,"Atlasjet’in açıklamasını basından duydum." dedi.

       

"ANLAŞMA BEŞ YILLIK"

       

Atlasjet’in 31 Ekim’e kadar yükümlülüklerini yerine getireceğini, ardından tekrar durum değerlendirmesi yapacağını açıklaması KKTC Ulaştırma Bakanlığından şaşkınlıkla karşılandı.

       

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner Atlasjet’in açıklamasını basından duyduğunu belirterek,"Bizim anlaşmamız birkaç günlük değil, beş yıllıktır." dedi.

       

"GERKİRSE BAŞKA ÇÖZÜM YOLLARI DENENİR"

       

Bakan Saner, Atlasjet’le 26 Haziran tarihinde anlaşma imzalandığını ve her iki tarafın da yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, havacılık kuralları gereği çözülmesi gereken birtakım sorunlar olduğunu, bunların da Anavatan Türkiye’deki yetkililerle birlikte çözüleceğini söyledi. Atlasjet’in sıkıntılarını bakanlığa iletmesi gerektiğini belirten Saner, halkın rahat olması gerektiğini belirterek, bakanlık olarak herhangi bir sorun karşısında başka çözüm yollarının da olduğunu belirtti.

       

"STAR ALLİANCE, ORTAKLIÐI ENGELLİYOR"

       

Cihan’ın ulaştığı bilgilere göre KKTC hükümeti basında yer alan haberlere göre bir süredir THY ile temas halinde fakat THY’nin Star Alliance üyesi olması KTHY-THY ortaklığını engelliyor. Soruna çözüm yolu arayan yetkililer sürecin ardından Atlasjet ile olan ortaklığın Atlasjet’in sorumluluklarını yerine getirmediği iddiasıyla işletme ortaklığının iptal edileceğini belirtiyor. KKTC’nin ulsuslararası camiada tanınmıyor olması ve THY’nin halka açık bir şirket olması KTHY-THY ortaklığını imkansızlaştırıyor.

       

 

       

 

       

(CİHAN)
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika