spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kotil’e telefon açıp Houston’a uçak istedi

Seçtiklerimiz

Bakan Çağlayan, gazetecilere de dinlettiği telefon görüşmesinde THY’den, Houston için sefer istedi. Temel Kotil, önceliğin Miami’de olduğunu söyledi.

       

ABD’DE temaslarını sürdüren Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, düzenlediği basın toplantısında, kendisinin oyu ve desteğini İstanbul’dan Houston’a direkt uçak seferlerinden yana verdiğini bildirdi. İstanbul-Los Angeles seferinin 3 Mart 2011’de yapılacağını, en geç 1 Mart 2010’da İstanbul-Houston seferleri başlaması gerektiğini bildiren Çağlayan, toplantıda Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’i cep telefonuyla aradı.  Kotil’le görüşmesini canlı olarak dinletti. Kotil’den İstanbul-Houston seferleri isteyen Bakan Çağlayan, Genel Müdür’e, 300 kişilik topluluğa 2011’de direkt uçuş için söz verdiğini söyledi. Kotil, 2011 bütçesinde Houston’ın bulunmadığını, öncelikli olarak Miami seferlerine başlamak
        istediklerini kaydetti.

       

2011 OLMASA DA 2012 KESİN
        ÇAÐLAYAN, telefonda şunları söyledi: ”Genel müdürüm bu topluluğa 2011 için veremezsem de 2012 için söz veriyorum. Konuyu Türkiye’ye döndüğümüzde görüşürüz. Los Angeles’dan önce Houston’a direkt sefer için gereğini yapalım.”Çağlayan’ın, THY Genel Müdürü ile görüşmesi orada bulunanlar tarafından alkışlandı. OECD içinde bankacılık sektörüne müdehale etmeyen sadece Türkiye’nin kaldığını söyleyen Çağlayan, Türk bankacılık sektörünün sermaye rasyosunun yüzde 20 olduğunu, iki ülke arasındaki toplam ticaretin 40-50 milyar dolara yükselebileceğİni söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika