spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanları eylem yaptı

Seçtiklerimiz

       

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, KTHY Yönetim Kurulu’nun Atlasjet Havayolları’nın dün sunduğu teklifi değerlendirmek için yapacağı toplantı öncesinde Lefkoşa’daki KTHY Merkez Binası’nda protesto eylemi yaptı.

       

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin, Demokrat Parti’nin, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın çıktığı işletme ortaklığı ihalesinin durdurulması için ara emir verilmesi yönündeki talebini reddetmesinin ardından, KTHY Yönetim Kurulu ihaleyi tamamlamak için bugün saat 17.00’de toplandı.

       

KTHY’nin Atlasjet’e devredilmesini istemeyen KTHY çalışanları ise toplantı öncesinde, saat 15.00’te KTHY’nin Lefkoşa’daki merkez binası önünde toplanarak eylem yaptılar.

       

Merkez kapısı önünde oturarak, yönetim kurulu üyelerinin toplantıya gelmesini bekleyen çalışanlar, “Birlik Mücadele Dayanışma”, “Atlas’a Geçit Yok”, “Ölmek Var, Dönmek Yok”, “Hükümet İstifa” şeklinde sloganlar attılar.

       

Çalışanlar, Yönetim Kurulu üyesi avukat Ruhi Kahraman’dan toplantı için merkez binaya gelmesi sırasında, diğer bir Yönetim Kurulu üyesi olan ve bağımsız kalacağını açıklayan Taner Derviş gibi bağımsız kalmasını talep ettiler.

       

Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Özgürlük ve Reform Partisi Genel Başkanı Turgay Avcı, Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu ve İskele Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba, eylem yerine gelerek çalışanlara destek belirtti.

       

Eylemde Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve Hava-Sen Yönetim Kurulu üyesi Levent Hafızoğlu da hazır bulundu.

       

DENKTAŞ

       

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş çalışanlara hitaben yaptığı konuşmasında, KTHY’nin geldiği noktanın iyi anlaşılması gerektiğine işaret ederek, gelinen noktanın hak aramanın ötesinde çalışanlar açısından “ekmek teknesini” koruma eylemi olduğunu vurguladı.

       

KTHY’nin korunması için daha sert, daha ciddi mücadeleler verilmesi gerekebileceğini ifade eden Denktaş, kendisinin buna hazır olduğunu kaydetti.

       

Denktaş, “gerekirse Ercan Hava Alanı’nda uçakların çıkış noktasına çadır kuruncaya kadar buna hazırım” şeklinde konuştu.

       

Konuşması sırasında “Hükümetten Desteğini Çek” sloganları atan çalışanlara karşı “Her şey değerlendirilecek” diyen Denktaş, “tek beklentisinin; bugünkü toplantıda kararın altına imza atacak yönetim kurulu üyelerinin bireysel tazminat mükellefiyetiyle karşı karşıya olduklarının farkına vararak, kendilerine yapılan baskıyı reddetmeleri ve ihaleyi iptal etmeleri olduğunu” kaydetti.

       

Ara emri talebinin reddedilmesine karşın açılan davanın devam ettiğini anımsatan Denktaş, “Dava sonuçlanınca, KTHY’nin bu icraatı nedeniyle ortaya çıkan kayıplardan bireysel olarak tüm yönetim kurulu üyeleri mesul olacaktır ve ağır tazminat ödemek zorunda kalacaklar” dedi.

       

Hükümete destek konusunun kendisinin tek başına vereceği bir karar olmadığını ifade eden Serdar Denktaş, kendisinin KTHY’nin Kıbrıs Türk halkının yönetiminde olması gerektiğine inanan, halkın ve çalışanların bir temsilci olarak eyleme destek verdiğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika