spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IACA’nın “Ekolojik Vergi” Hakkındaki Yorumu

Seçtiklerimiz

IACA Alman hükümeti tarafından bütçesel sebeplerle uygulanan, Almanya havaalanlarından hareket eden tüm yolcular tarafından ödenecek olan “ekoloji vergisi” planlarını suçlu gösterdi. Avrupa Emisyon Ticaret Planı (ETS) 2012’de yürürlüğe girene kadar bu uygulama geçerli olacak.

       

 

       

Havayollarının karşılaştığı zorluklar düşünülürse – geçenlerde yaşanılan kül bulutu krizi, zorlu ekonomik şartlar ve zayıf müşteri güveni -, havayollarının hükümetlerden destek beklediği bir zamanda bu hareketin oldukça uygunsuz olduğu görülüyor.

       

        Duyuru hakkında yorum yapan IACA’nın Genel Müdürü Sylviane Lust; bu verginin, Alman hükümeti için bir gelir alternatifi olarak kullanılırken, yetersiz bir şekilde “çevreci vergisi” olarak kamufle edildiğini; çevre ile hiçbir alakası olmayan “çevreci” etiketinin, hükümetler için para kazanma yolu olarak yanlış kullanılarak yeni bir trend başlatılmasından endişelendiklerini söyledi.
        Hollanda’daki yakın zamandaki bilet vergisi, havaalanlarından gerçekleşen uçuşlar için önemli bir talep düşmesine sebep oldu ve acil olarak kaldırılması gerekti.

       

Lust, Alman hükümetinin önce böyle bir verginin talepler üzerindeki etkilerinin araştırılması konusunu vurguladı.

       

Son zamanlarda yaşanan kül bulutu krizinden sonra, havayollarının son ihtiyaç duydukları şey başka bir gereksiz verginin konulmasıdır. EU ETS planı; havayollarını yeterince cezalandırıyor ve daha fazla vergi, havayolları üzerinde daha çok baskıya sebep olacak.

       

Sylviane Lust, ayrıca, Alman hükümetini teklifini yeniden düşünmeye ve böyle bir verginin havayolları üzerindeki etkisini belirlemeye davet etti.

       

Haber Merkezi @ Air News Times

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika