spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kaza yapan Azeri hacılara özel uçak

Seçtiklerimiz

Kutsal topraklardaki Hac vazifesi dönüşü Sivas`ta kaza geçiren Azerbaycanlı hacılar, özel bir uçakla Azerbaycan`a götürülecek.

       

Hastanelerde tedavileri devam eden yaralıları Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Hacı Allah Şükürpaşazade, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov ve Azerbaycan Konsolosu Şöhret Mustafayev ziyaret etti. Kazada ölenlerin şehit olduğunu belirten Şükürpaşazade, yaralıların tedavisinde emeği geçenlere teşekkür etti.

       

Azerbaycan`dan hac vazifesini yapmak üzere kara yoluyla Mekke`ye giden hacılar, dönüş yolunda Sivas`ın Şarkışla ilçesi ile Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesi arasında bulunan Dökmetaş köyü yakınlarında kaza yapmıştı. Kazada 5 hacı hayatını kaybederken 29 kişi de yaralandı. Yaralılardan bir çoğunun tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Ancak Numune Hastanesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde tedavileri devam eden 13`ün üzerinde yaralı bulunuyor.

       

Yaralıları Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Hacı Allah Şükürpaşazade, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov ve Azerbaycan Konsolosu Şöhret Mustafayev ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular. Şükürpaşazade ve Bagiov önce Sivas Valisi Ali Kolat`ı makamında ziyaret ederek kaza hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Kolat ve misafirleri önce Numune Hastanesi`nde yatan 3 Azerbaycanlı vatandaşı ziyaret etti. Heyet, yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra üniversite hastanesine geçildi. Burada da Şükürpaşazade ve beraberindekiler yaralıları tek tek dolaşarak sağlık durumlarını sordu. Yaralılara bir hayırsever işadamı tarafından bağışlanan bir miktar para da teslim edildi.

       

Hastane çıkışında açıklama yapan Vali Ali Kolat, Sivas`taki hastanelerde toplam 13 yaralının tedavi altında olduğunu, Kayseri`de bulunan 2 yaralıdan durumu ciddiyetini koruyan birinin Çukurova Üniversitesi Hastanesi`ne sevk edildiğini söyledi. Türkiye ve Azerbaycan`ın iki dost kardeş ülke olduğunu ifade eden Kolat, "Onların başına glen bir acıyı bizim de başımıza gelmiş sayarız. Allah ölen hacılarımıza rahmet etsin, yaralılarara da acil şifalar diliyorum." dedi.

       

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Hacı Allah Şükürpaşazade de kazada ölenlerin şehit olduklarını ifade ederek, Azerbaycan Müslümanlarının kötü gününde Türk kardeşlerinin kendilerine destek olduğunu söyledi. Şükürpaşazade, "Diyebilirim ki bizim bilmediğimiz işleri onlar gördüler. Eğer vaktinde müdahale edilmeseydi daha çok zayiat olabilirdi. Ben Türk kardeşlerimize minnettarlığımızı bildiriyorum. Allah Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerini daha da yüksek eylesin. Bizler bir neslin bir kökün nesilleriyiz." diye konuştu.

       

Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov da herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kazanın başından itibaren her konuda kendilerine yardımcı olunduğunu ifade eden Bagirov, zararın bu sayede hafifletildiğini kaydetti.

       

Bu arada kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ile durumu yolculuk yapmaya uygun yaralıları Azerbaycan`a götürecek uçağın saat 19.00`da Sivas Nuri Demirağ Havaalanı`na gelmesi bekleniyor. Cenazeler ve yaralı hacılar saat 20.00 sıralarında ülkelerine götürülecek.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika