spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Kaybolan kedisi için Başbakana çağrıda bulundu

Seçtiklerimiz

Havalimanında kedisi kaybolan Çınar ile Karslı, yetkililerle görüşmek için geldikleri Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Doktor olduğunu ifade eden Karslı, 4 Temmuz’da gerçekleştirdiği ABD seyahati dönüşünde hava alması için kafesinden çıkartarak, bebek odasına bıraktığı siyam cinsi kedisi "Maviş"in, bir anda ortadan kaybolduğunu anlattı.

Karslı, kayıp eşya bürosu ile emniyet yetkililerine durumu bildirdiklerini belirterek,"Bahar arkadaşımız birkaç gün önce kedisini arama çalışmalarını başlatınca ona destek olmaya karar verdim. Onun çalışmaları, belki benim kedimin de bulunmasına yardımcı olur" dedi.

Kedisi için umudunu kaybetmiyor

İki haftadır kayıp olmasına rağmen kedisini bulma konusunda umudunu asla kaybetmediğini ifade eden Karslı,"Sanırım izin alındığı takdirde aprona kafes konulacak. Bunların kurulmasını bir an önce bekliyoruz. Aramaların, yarına kaldığını duyuyoruz. Aramadaki kafeslere yavaş yavaş kediler toplanırsa inşallah onların içinden bizim kedimiz de yer alacaktır" şeklinde konuştu.

Kedisini bulmak için 7 gündür Atatürk Havalimanı’nda bekleyen Bahar Çınar ise bu süreçte yaşadıklarının film olabileceğini söyledi.

Çınar, dün gece apronda kapsamlı bir araştırma yapıldığına yönelik haberleri yalanlayarak,"Bu yanlış bir bilgidir. Ben aramanın kapsamlı ve profesyonel bir şekilde olması için uğraşırken, Atatürk Havalimanı yetkilileri ‘Artık herşeyi yaptık’ diyerek olayı kapatmaya çalışıyorlar" iddiasında bulundu.

Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulundu

Arama çalışmalarının Bakırköy Belediyesi tarafından aprona kurulacak kafesler aracılığıyla yapılacağını aktaran Çınar, "Keşke Pamuk ile birlikte diğer hayvanları da kurtarabilseler. Ben buradan medyanın gücüne sığınarak, bütün yetkililere, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin. Burada önlemler alınsın ve bir daha böyle olaylar yaşanmasın" ifadelerini kullandı.

Çınar, Tijen Karslı’nın Atatürk Havalimanı’na gelerek kendisine destek olmasının mücadelesinde kendisine güç verdiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan havalimanında yer hizmetleri veren Turkish Ground Service (TGS) yetkilileri, gerekli izinler alındığı takdirde kedilerin bulunması için önümüzdeki günlerde apronda arama yapılabileceğini bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika