spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Karadağ ile sivil havacılık anlaşması imzaladı

Seçtiklerimiz

                                                       

       

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Karadağ ile anlaşma imzalayarak Türkiye’nin ikili havacılık anlaşması olan ülke sayısını 109’a yükseltti.

       

Türk ve Karadağlı sivil havacılık yetkililerinin 5-6 Ağustos 2010 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda iki ülke arasında ilk kez İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladı.

       

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Karadağ Ulaştırma Bakan Yardımcısı Mirel RADIC LUJBISAVLJEVIC başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her iki ülkeden de birden fazla havayolunun sefer yapması konusunda anlaşmaya varıldı.

       

Çoklu tayin içeren anlaşmaya göre; Karadağ’da Podgorica ve Tivat,, Türkiye’de ise İstanbul ve Ankara tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi. Haftada karşılıklı 14 frekans yolcu seferi yapılması konusunda mutabık kalan taraflar, sınırsız kargo seferleri düzenlenmesi konusunda da anlaşma sağladı.

       

Bakım, eğitim ve yer hizmetleri başta olmak üzere sivil havacılık ile ilgili konularda her iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi de anlaşma ile karara bağlandı.

       

 

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika