spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kar yağışı da, volkan da hızını kesemedi

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın en büyük düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet 31 Mart 2010 itibariyle son 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

       

İngiliz havayolu şirketi resesyonun yanı sıra son dönemde yaşanan olumsuz iklim koşulları ve volkanik patlama gibi doğa olaylarına karşın yolcu sayısını %10 artırarak 21,6 milyona çıkardı. easyJet’in toplam cirosu ise %13.3 artışla 1 milyar 170 milyon pounda ulaştı. 1995 yılında kurulan easyJet, 10 Mayıs 2010 günü 300 milyonuncu yolcusunu uçurdu.

       

"2010’da kârlılığımız artacak!"

       

Son 70 yıldaki en kötü ekonomik küçülmeye karşın easyJet’in 2010 yılında kârını artıracağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Andy Harrison, altı aylık finansal döneme ilişkin görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

       

"Krizin yanı sıra, son 30 yılın en büyük kar yağışı ve Avrupa hava sahasının büyük bölümünün beklenmedik şekilde 5 gün kapanmasına neden olan volkanik kül sorununa karşın yolcu sayımızı %10 oranında artırmayı hedefliyoruz. Avrupa çapında en uygun havalimanlarına en düşük fiyatlarla uçuş olanağı sağlayan hizmetlerimize yönelik tüketici talebine dayalı bu artış, önümüzdeki dönemde de yüksek bir performansı işaret ediyor."

       

Yılsonu kâr beklentisi revize edildi

       

Son dönemde İzlanda’daki volkanik patlamalardan kaynaklanan hizmet kesintileri öncesinde tüm yıl için vergi öncesi kâr beklentisi 175-200 milyon pound düzeyindeydi. Söz konusu kesintilerin maliyetinin 50-100 milyon pound düzeyinde olacağı tahmin edildiğinden, şirket mevcut döviz kurları ve yakıt fiyatları üzerinden bu yılki kâr beklentisinin 100-150 milyon pound olarak revize etti.

       

        easyJet uçuş noktaları:
        Aberdeen, Agadir, Ajaccio, Alicante, Almeria, Amsterdam, Asturias, Atina, Barselona, Bari, Basel, Bastia, Belfast, Berlin, Biarritz, Bilbao, Birmingham, Bodrum, Bordeaux, Bournemouth, Brindisi, Bristol, Budapeşte, Brüksel, Bükreş, Katanya, Cagliari, Köln, Kopenhag, Korfu, Kazablanka, Dalaman, Dortmund, Dubrovnik, Düsseldorf, East Midlands, Edinburgh, Faro, Fuerteventura, Cenevre, Cebelitarık, Glasgow, Kanarya Adaları, Grenoble, Hamburg, Helsinki, Kandiye, Hurgada, Ibiza, Innsbruck, Inverness, Istanbul, Jersey, Krakov, Lamezia Terme, Larnaka, Lanzarote, La Rochelle, Lizbon, Liverpool, Ljubljana, Londra Gatwick, Londra Luton, Londra Stansted, Lyon, Madeira Adaları, Madrid, Mahon, Malaga, Malta, Manchester, Marakeş, Marsilya, Milan Linate, Milan Malpensa, Montpellier, Münih, Murcia, Mikanos, Nantes, Napoli, Newcastle, Nis, Olbia, Palermo, Palma, Baf, Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Pisa, Porto, Prag, Rodos, Roma, Salzburg, Santorini, Şarm El- Şeyh, Sofya, Split, Stockholm, Tanca, Tallinn, Tel Aviv, Tenerif, Selanik, Toulouse, Torino, Valensiya, Venedik, Viyana, Zürih.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika