spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kaçak paraşüt öldürüyordu

Seçtiklerimiz

Ankara’da bankacılık yapan Derya Güveren, Kurban Bayramı tatili için işadamı olan eşi Ali Nur Güveren ile Trabzon’a gitti. Doğu Karadeniz turu yapmak isteyen çift, tatillerinin dördüncü gününde yörenin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl beldesine gitti.

Burada dolaşırken yamaç paraşütü yapanların göl kenarına indiğini gören Derya Güveren, yamaç paraşütü yapmak istedi.Eşinin izin vermesi üzerine yamaç paraşütü yaptıran kişilerle beldedeki bir dağa çıkan Derya Güveren, uçuş pilotu ile bin 100 metreden atlayış yaptı.

YÖNÜNÜ KAYBETTİ

Atladıktan 3 dakika sonra havanın sisli olması yüzünden yönlerini, rüzgarında etkisiyle dengesini kaybeden Güveren ve uçuş pilotu yaklaşık 100 metre yükseklikten bir başka dağa düştü. Pilot, cep telefonuyla arkadaşlarından yardım istedi. Pilotun arkadaşlarınca GPRS ile yerleri tespit edilip kurtarılan Güveren ve pilot, yaklaşık 1,5 kilometre yürüdükten sonra bir otomobille Uzungöl beldesine ulaştırıldı. Yaralı Güveren, burada eşinin çağırdığı ambulans ile olaydan yaklaşık 3.5 saat sonra kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Nöroşirurji Servisi’nde tedavi altına alındı.

Beş aydır yapıyorlarmış

Eşine 200 lira karşılığında yamaç paraşütü yaptıran kişilerden şikayetçi olan Ali Nur Güveren, “Jandarma ve AKUT’a haber vermemi istemediler. Biz ambulansa bindikten sonra da takip etmediler. Korsan olarak bu işi yaptıklarını anladım. Uzungöl gibi küçük bir yerde bundan kimsenin haberi olmaması çok ilginç, yaklaşık 5 aydır bu işi yapıyorlarmış. Orada uçuş öncesi başka bir pilot bir Arap turisti indirdi. O beni rahatlattığı için eşime izin verdim. Bu kişilerin lisanslarının, uçuş izinlerinin olmadığını sonradan öğrendim” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika