spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

JetBlue’da Yeni Başkan ve CEO: Joanna Geraghty Göreve Hazır

Seçtiklerimiz

JetBlue’da CEO Değişikliği: Joanna Geraghty, 2024’te Robin Hayes’in Yerine Geçecek

JetBlue CEO Değişikliğini Duyurdu – Başkan ve COO Joanna Geraghty, 12 Şubat 2024’te Geçerli Olmak Üzere Robin Hayes’in Yerine Geçecek

JetBlue Airways, bugün, 8 Ocak’ta, şu anki başkan ve işletme direktörü olan Joanna Geraghty’nin, şu anki CEO Robin Hayes’in yerine geçeceğini duyurdu. Değişiklik, 12 Şubat 2024’te yürürlüğe girecek. Hayes, bu tarihe kadar şirketin yönetim kurulunda hizmet vermeye devam edecek ve Geraghty bu tarihte yönetim kuruluna katılacaktır. Hayes, önümüzdeki aylarda şirkete stratejik danışmanlık yapmaya devam edecektir.

Hayes, “Bu sevdiğim havayolundan emekli olmak buruk bir duygu, ancak her zaman JetBlue ekibinin bir parçası hissedeceğim ve başarısını daima destekleyeceğim. British Airways’te ve burada JetBlue’da toplam 35 yıl boyunca bu sektörde çalışmayı sevdim. Ancak bu görevin olağanüstü zorlukları ve baskıları sağlığım üzerinde etkili oldu ve doktorumun tavsiyesi üzerine ve eşimle konuştuktan sonra daha fazla odaklanmam gerektiğine karar verdim. Bu heyecan verici yıllar için derin bir minnettarlık duyuyorum ve dünyada benzeri olmayan bir marka, kültür ve ekip ile çalışma şansına sahip olduğum için çok şanslı hissediyorum,” dedi.

Peter Boneparth, JetBlue’un Yönetim Kurulu Başkanı, “Tüm Yönetim Kurulu adına Joanna’yı tebrik ediyor ve Robin’e katkıları ve olağanüstü liderliği için teşekkür ediyoruz. Robin, havayolunu önemli değişim ve inovasyon süreçlerinden geçirerek JetBlue kültürüne özen gösterdi ve aynı zamanda şirketi sürdürülebilir gelecek büyümesi için konumlandırdı. Özellikle Robin’in, COVID krizinin benzersiz zorlukları sırasında ve ardından dönüşümsel Spirit satın alma planımızı izlerken gösterdiği kararlılık için minnettarız,” dedi.

Geraghty ise “JetBlue’un bir sonraki CEO’su olarak hizmet etmekten onur duyuyorum ve heyecanlanıyorum. Sevilen bir marka, sektör lideri bir müşteri deneyimi, benzersiz bir kültür ve sektörde uzun süre boyunca geleneksel taşıyıcılardan farklılaşan endüstrinin en iyi ekipleriyle JetBlue, daima bir yenilikçi olmuştur. JetBlue’un son 20 yılında neler başardığımızla gurur duyuyorum ve stratejik girişimlerimizi uygularken, karlı büyümeye dönmemize ve hissedarlarımıza, müşterilere ve ekibimize sürdürülebilir değer yaratmamıza yardımcı olma konusundaki bu momentumu sürdürmeyi dört gözle bekliyorum,” dedi.

Geraghty, JetBlue’daki neredeyse 20 yıllık kariyeri boyunca artan sorumluluklara sahip birçok rolde bulunmuştur. 2018’de şirketin başkanı ve işletme direktörü olarak atanmış, ağ, marka ve pazarlama, gelir yönetimi de dahil olmak üzere havayolunun operasyonlarından ve ticari performansından sorumlu olmuştur. Bu görevinden önce, Geraghty, JetBlue’un müşteri deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı olarak hizmet verdi ve havalimanları, müşteri destek ve uçuş hizmetinden sorumluydu. Ayrıca, başkan yardımcısı, baş insan kaynakları sorumlusu ve başkan yardımcısı, dava ve düzenleme işlerinden sorumlu olarak görev yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika