spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

JAL devletten gelebilecek yardımları araştırıyor

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi @ Air News Times

 

Bu aralar sıkıntılarla boğuşan JAL Grup Başkanı Haruka Nishimatsu dün Japonya’nın yeni ulaşımdan sorumlu bakanı Seiji Maehara ‘dan devletten mali yardım rica etti.


Nishimatsu’nun basınla röportajı sırasında, Maehara ile yapıtığı görüşmede talep ettiği miktarı açıklamaktan kaçındığı gözlendi. 30 Haziran’da sona eren ilk çeyrek yılında 1.09 milyar $ kayba uğrayan havayolu, yine Haziran ayında devlet desteğiyle Japonya Geliştirme Bankası‘ndan 100 milyar ¥ (Japon para birimi) kredi çekti.


Bunun yanısıra Amerikan Havayolları ve Delta Havayolları JAL’ın hisselerini alacağı da konuşuluyor.
Financial Times gazetesinin elde ettiği verilere göre JAL’ın 2010’da faaliyetlerini sürdürmesi için bir 100milyar ¥ ‘e daha ihtiyacı var. Ayrıca daha önceden yeniden yapılandırma planını devreye sokacağı açıklanmıştı. Bu yapılandırmada;  iş gücünü  %14 oranında azaltacak veya uluslar arası alanda tüm koşullar göz önünde bulundurularak yine bir azaltmaya gidilip yalnızca 50 rota seçilecek.
Fakat Maehara, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yeniden yapılandırma planının işe yarayacağından emin olmadığını belirtti. Başbakan Yukio Hatoyama ‘ya bu durumu danışacağını ve en kısa zamanda kesin bir karara varmayı planladığını dile getirdi.


JAL’ı devralma veya JAL’ı parçalama gibi şeylerin yalnızca yalan haber olduğunun da altını çizdi. “  Biz JAL’ı bu durumu atlatması için kendi içinde yeniden yapılandırma ve yeni sistemlere gitmeye odaklandık. Bunun haricinde kafamızda başka bir düşünce yok.” diye ekledi.


Nishimatsu, devlet yardımını garanti altına almak için daha keskin azaltmalara giderek yeniden yapılandırma planını tekrar gözden geçirebileceklerini not etti

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika