spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İtalya’dan eski THY Roma müdürüne nişan

Seçtiklerimiz

Doruk’a şövalyelik nişanını, dün gece 29 Ekim cumhuriyet bayramı münasebetiyle Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyon sırasında, İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Büyükelçi Carlo Marsili taktı.

       

Daha önce İtalya’nın Ankara Büyükelçisi olan Marsili, Türkçe olarak yaptığı konuşmada, Doruk’un "profesyonel davranışı ile takdir toplamış bir yönetici" olduğuna değinerek, "Ali Doruk, THY’nin İtalya ve Türkiye arasındaki kurumsal, turizm ve iş dünyasını taşıma kapasitesini artırmada önemli bir rol oynamıştır" dedi.

       

Doruk’un Türk-İtalyan işbirliği açısından "başarılı bir örnek" olduğunu belirten Büyükelçi Marsili, "Önerim üzerine, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Ali Doruk’a İtalyan Dayanışma Yıldızı Birliği’nin nişanını takdim etmeyi uygun görmüştür" diye konuştu.

       

Halen THY Madrid Müdürü olarak görev yapan Doruk da Türkiye’nin Vatikan Büyükelçili Prof. Dr. Kenan Gürsoy, eşi Prof. Belkıs Gürsoy, Büyükelçi Marsili ve eşi Selva Balkan Marsili’nin huzurunda yaptığı teşekkür konuşmasında, nişana layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirtti.

       

Doruk, İtalya’da yüksek öğrenimini tamamlamasının ardından 1995-2000 arasında Milano’da, 2005-2010 arasında ise Roma’da THY Müdürü olarak görev yaptığına değinerek, "İtalya’da THY son beş yılda önemli bir gelişme kaydetti. Yıllık koltuk arzımızdaki sayı 200 binden 1 milyona yükseldi. Bu başarı bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bunda herkesin katkısı var. İşbirliği ve katkılar nedeniyle herkese teşekkür ediyorum" dedi.

       

İtalyan Dayanışma Yıldızı Birliği, savaş sonrası dönemde İtalya’nın yeniden inşasına katkıda bulunan kişileri ödüllendirmek üzere 1947’de ihdas edilmişti. Yurt dışında yaşayan İtalyanlara ve yabancılara verilen nişanların sahipleri, Dışişleri Bakanlığı’nın önerisi üzerine Cumburbaşkanının imzaladığı kararname ile belirleniyor.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika