spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İşte pilotların korkulu rüyası

Seçtiklerimiz

Libya’nın başkenti Trablus’ta önceki gün düşen Afrikiyah Havayolları’na ait yolcu uçağının inişe geçtiği Trablus Havalimanı’nın pilotların korkulu rüyası olduğu öne sürüldü.

       

Airbus 330-200 tipi uçaktaki yolcu ve mürettebat 103 kişi ölmüş, kazadan yalnızca bir çocuk kurtulmuştu.

       

Arap Havacılık gazetesinde (Arabian Aerospace News) yayımlanan bir habere göre, Trablus Havalimanı, Libya hava sahası konusunda deneyimli pilotlar arasında uçak iniş ve yön gösterme sistemleri açısından yetersizliğiyle tanınıyor. Uçağın, Güney Afrika-İngiltere seferini yaparken yakıt ikmali için yöneldiği Trablus’ta iniş sırasında düşmesi, gazeteye konuşan pilotların iddiasını güçlendiriyor.

       

Mucize çocuğun durumu iyi
        Uçak kazasında ölen vatandaşları için  ülke çapında yas ilan eden Hollanda hükümeti, kazada 70 Hollandalının öldüğünü açıkladı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, 103 kişinin öldüğü kazadan kurtulan tek kişi olan 10 yaşındaki Ruben van Ashout’un Güney Afrika’daki safari tatilinden dönen bir Hollandalı ailenin çocuğu olduğu, Ashout’un anne, babası ile erkek kardeşinin kazada ölenler arasında bulunduğu bildirildi.

       

Trablus’ta hastanede tedavi gören Ashout’u halası ve amcası ziyaret etti. Ashout’un misafirlerine gülümseyerek tepki verdiği öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika