spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İstanbul’dan sonra 2. havaalanı olan şehir Balıkesir oldu

Seçtiklerimiz

Uğur, "Geçen yıl mayıs ayında tekrar başlayan uçuşlarda, Ankara ile karşılıklı toplam 102 sefer düzenlenmiş. Dokuz aylık sürede toplam 7 bin 434 vatandaşımız uçağa binmiş. İki havalanımızla Balıkesir’i uçuruyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir’de uçak seferlerinin başlatılması için daha önce üç defa deneme yapıldığını hatırlatarak, bu girişimlerin başarılı olamadığını bildirdi. İyi bir plan ve programla kendi dönemlerinde dört yıl aradan sonra tekrar başlatılan uçuk seferlerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.

Uğur, "Dört yıl önce yeterli ilgi olmaması nedeniyle iptal edilen seferler, THY, Anadolu Jet ve Borajet koordinesinde 24 Mayıs 2011 tarihinde tekrar başladı. O tarihten bu yana yapılan istatistiklerde, uçakla seyahat edenlerin sayısında gözle görülür bir artış olduğu gözlemledik. Dokuz aylık sürede toplam 7 bin 434 vatandaşımız yolculuk etmiş." şeklinde konuştu.

 

Balıkesir-Ankara arası yolcu hava trafiğinde beklendiği şekilde önemli bir ivme kazanıldığını aktaran Ahmet Edip Uğur, "Dokuz aylık sürede 3 bin 958 vatandaşımız Ankara’dan Balıkesir’e gelmiş, 3 bin 476 vatandaşımız ise Ankara’ya gitmiş. Bu rakamlar, ilimiz için elbette sevindirici." dedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika