spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İsmail Demir duyurdu: HÜRJET’e yeni özellikler geliyor

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin savunma sanayisindeki dünyaya parmak ısırtan başarılarından biri olacak HÜRJET projesi ile ilgili yeni gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu.

Demir, “HÜRJET uçağımızın çalışması devam edecek. Sadece bir jet eğitim uçağı değil, belirli muharip kabiliyetlerin de olacağı bir uçak olması için değişiklikler yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayisinin Hava Kuvvetlerinin yeteneklerini en üst seviyede tutmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Türkiye ile ABD arasında, savunma sanayisine ilişkin bir dizi konu bulunduğunu ifade eden Demir, kendisinin de aralarında bulunduğu bazı Başkanlık personeline uygulanan CAATSA yaptırımları dolayısıyla görüşmelerin Milli Savunma Bakanlığı kanalı ile yürütüldüğünü söyledi.

Demir, Türkiye’nin F-35’ten doğan haklarının, ortaklık için verilen miktar ve uçaklar için yapılan ödeme olmak üzere toplam 1,4 milyar doları bulduğunu belirterek, bunun yanı sıra ABD’den F-16 Blok 70 uçaklarının istenmesi söz konusu olduğunu aktardı.

F-16 Blok 70 talebinin kendi mecrasında giden bir konu olduğunu dile getiren Demir, “Bu konu bir anlamda ABD yönetimi ve Kongrenin Türkiye’ye karşı ne kadar iyi niyetli olduğunun da bir testi olacak diyebiliriz.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika