spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiliz pazarını kaybetmemek gerekiyor

Seçtiklerimiz

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Genel Kurulu WOW Bodrum Resort Otel’de yapıldı. Genel Kurul’a; Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan başta olmak üzere vakıf üyeleri ve turizm profesyonelleri katıldı.

 

Divan Başkanlığına Ahmet Biçer’in getirildiği Genel Kurul’da Faaliyet Raporu Özay Kartal tarafından sunuldu ve BOYTAV’ın geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verildi. BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon faaliyet raporunun ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

"Tanıtım Genel Müdürümüz Cumhur Güven Taşbaşı’na ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana bir değişim içerisindeyiz. Biraz sıkıntılı oluyor ancak sonuçlarını gördükçe çok fazla mutlu oluyoruz. Üye arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bazı genel kurullarımızda yeterli katılım olmadığı için iptaller olmuştu. Ancak bu manzara bizleri çok mutlu ediyor. Benim sizden ricam fuarlar için çok erken rezervasyonlar yaptıralım. Bunlar yapılırken zaman zaman yalnız kaldığımı düşünüyorum. Ancak sonradan birlikteliği görünce bu duygudan kurtuluyorum" dedi.

 

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, "Tüm arkadaşlarım taş üstüne taş koymaya çalışıyorlar. Bu vakıf herkesin katılımıyla bir yerlere geliyor. Birlikte olduğumuz zaman daha iyi tanıtım çalışmaları yapacağımıza inanıyoruz.Tanıtma Genel Müdürmüz Cumhur Güven Taşbaşı’ya Bodrum Turizmine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Taşbaşı: Gelecek ikinci konutlar değil; turizmde

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise, daha önce kendisinin BOYTAV Başkanı olduğunu hatırlatarak, "Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanlığı bana Tanıtım Genel Müdürlüğü’nü getirdi" dedi. Her geçen gün BOYTAV üye sayısının çoğaldığını sözlerine ekleyen Taşbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Burada gördüğüm manzara beni oldukça mutlu etti. Salonun tamamen dolu olduğunu görüyorum. Birlikten kuvvet doğar. BOYTAV’ın bugünkü konumu, yurtiçinde ve yurtdışında yapmış olduğu tanıtım çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Ayrıca Bodrum’da yerel yöneticiler geleceğin ikinci konutlar değil turizm olduğunu anlamışlar. Belde belediyeleri gelir elde etmek için ikinci konutları teşvik ettiler. Sonuçta Bodrum ikinci konutların kapladığı bir alan oldu. Keşke bunların yerine oteller, turizm tesisleri yapılsaydı."

 

"İngiliz pazarında kriz var"

 

"Bunlardan İngilizler ciddi bir yer tutuyordu. Bu yıl 2011’de Orta Doğu’da özellikle Mısır’da başlayan iç karışıklıklar o bölgeye yayıldı. Bunun ardından herkeste bir artış beklentisi oluştu. Ancak böyle bir artış söz konusu değil. Çok az bir artış oldu ancak hemen İspanya ve Yunanistan fiyatlarını düşürdü. Tur operatörleri de uçaklarının dümenini oralara yönlendirmeye başladılar. Böyle bir süreçte biz geçen yıla göre % 15 artış sağlamışız. Maalesef geçtiğimiz ay Londra’dan gelen raporlarda Muğla ili yaz ayı rezervasyonlarda düşüş gözüküyor. Sadece Muğla için bu durum söz konusu. Bunun sebeplerini araştırdık. İngiltere’de ciddi bir kriz var, ikincisi bu durumu tespit eden İspanyollar fiyatları düşürdü, aynısını Yunanistan’da yaptı. Geçen hafta Londra’ya gittim. Bakanlık olarak 1 milyon 250 bin dolarlık bir bütçeyi bu bölge için ayırdık. Uçakların bu bölgeye yapılacak seferlerinin iptal edilmemesini sağladık. Ancak uçakları doldurmak kaldı geriye. İngiliz pazarını kaybetmememiz gerekiyor."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika